Η ΕΟΚ διαμαρτυρήθηκε ότι το υφυπουργείο Αθλητισμού δεν υλοποιεί τη νόμιμη υποχρέωση για καταβολή της επιχορήγησης αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν σκληρή και μάλλον… αποστομωτική!

Το υφυπουργείο Αθλητισμού αδειάζει την ΕΟΚ που ανακοίνωσε ότι δεν έχει πάρει επιχορήγηση καθώς παρουσιάζει στοιχεία για 984 χιλ. σε ένα 3μηνο

Αμέσως μετά το σύντομο ΔΣ στην ΕΟΚ που θα οδηγήσει σε εκλογές, υπήρξαν δύο ανακοινώσεις από την Ομοσπονδία. Η πρώτη είχε να κάνει με ευθεία επίθεση προς τον Βαγγέλη Λιόλιο και βέβαια είναι ένα ερώτημα το πως γίνεται η Ομοσπονδία να επιτίθεται σε ένα υποψήφιο με επίσημη ανακοίνωση.

Το σοβαρό είναι το άλλο. Η Ομοσπονδία κατηγόρησε το υφυπουργείο ότι δεν καταβάλει την επιχορήγηση, αφήνοντας υπόνοιες για απλήρωτο προσωπικό. Όμως η απάντηση του υφυπουργείου αδειάζει κι εκθέτει τους εμπνευστές της ανακοίνωσης.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το χορό άνοιξε η ΕΟΚ με ανακοίνωσή της κι ευθεία επίθεση προς τον Λευτέρη Αυγενάκη

«Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του προσωρινού Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. προς τον κ. Αυγενάκη για την καταβολή της οικονομικής επιχορήγησης προς την Ομοσπονδία που αφορά την μισθοδοσία του υπαλληλικού προσωπικού αυτής και των Αθλητικών Ενώσεων, ο κ. Υφυπουργός αρνείται την υλοποίηση της νόμιμης αυτής υποχρέωσής του.

Ακολουθεί η δημοσίευση των σχετικών εγγράφων προς τον κ. Αυγενάκη».

Όμως από την πλευρά του υφυπουργείου «αδειάζεται» η Ομοσπονδία μπάσκετ. Κατόπιν ενημέρωσης, στην ΕΟΚ έχουν πιστωθεί 984 χιλιάδες ευρώ στο διάστημα Απριλίου- Ιουλίου 2021. Ενώ η μισθοδοσία των υπαλλήλων ανέρχεται σε 785 χιλιάδες ευρώ ετησίως…
Και βέβαια καταλήγει ότι αν οι υπάλληλοι της ΕΟΚ είναι απλήρωτοι, τότε η προσωρινή διοίκηση πρέπει να λογοδοτήσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

«Σε ότι αφορά στην απολύτως ψευδή ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, η αλήθεια έχει ως εξής:

Στις 07/04/2021 πιστώθηκαν στην ΕΟΚ 375.000€
Στις 01/07/2021 πιστώθηκαν στην ΕΟΚ επιπλέον 609.000€
Η μισθοδοσία των υπαλλήλων της ΕΟΚ, βάσει του κατατεθειμένου προϋπολογισμού της Ομοσπονδίας στη ΓΓΑ, ανέρχεται ετησίως σε 785.000€ (523.000€ έως το τέλος Αυγούστου).
Συνεπώς, εντός του 2021, έχουν ήδη καταβληθεί στην Ομοσπονδία 984.000€, παρότι η Προσωρινή Διοίκηση έχει από εξαμήνου οριστεί με αποκλειστική αποστολή -και μόνον αυτή- τη διενέργεια εκλογών. Εκλογές οι οποίες ακόμα δεν έχουν διεξαχθεί και η διοικητική ανωμαλία πρέπει να τερματιστεί.

Παράλληλα, εάν τυχόν οι υπάλληλοι της Ομοσπονδίας είναι απλήρωτοι, όπως υπονοείται στην ανακοίνωση, εγείρονται και αμείλικτα ερωτηματικά, τα οποία απαιτούν άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις από την Προσωρινή της Διοίκηση…»