Ο ΕΣΑΚΕ δεν μένει αμέτοχος στην καταστροφή της χώρας μας από τις συνεχόμενες πυρκαγιές, οι οποίες πλήττουν διάφορα μέρη της Ελλάδας τα τελευταία 24ωρα.

Έτσι θα συνδράμει οικονομικά στην προσπάθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος καλεί τον κόσμο να βοηθήσει με όσα χρήματα έχει την δυνατότητα και φυσικά με τρόφιμα, για να βοηθηθούν οι πυρόπληκτοι.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την λύπη τους για την μεγάλη φυσική καταστροφή, τις απώλειες ζώων και τις υλικές καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές στην χώρα μας.

Εκφράζουν, επίσης, την συμπαράσταση τους στους πυρόπληκτους, τους πυροσβέστες και όσους δίνουν την «μάχη» για να προστατευτεί το περιβάλλον και οι περιουσίες των ανθρώπων.

Ακόμη ο ΕΣΑΚΕ συμμετέχει στην πρωτοβουλία του συνεργάτη του Συνδέσμου, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων προς τους πυρόπληκτους.

Το κάλεσμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού:

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αναγνωρίζοντας τη κρισιμότητα της κατάστασης και τις τεράστιες ανάγκες  που έχουν προκύψει από τις μεγάλης έκτασης φωτιές σε Βαρυμπόμπη, Πάτρα, Ρόδο, Β. Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία, διευρύνει το κάλεσμα του στον κόσμο για συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων προς τους πυρόπληκτους όλων των παραπάνω περιοχών. 

Συγκεκριμένα, προχωρά στο άνοιγμα λογαριασμού τραπέζης προς ενίσχυση των πυρόπληκτων αλλά και των οικόσιτων ζώων που έμειναν χωρίς στέγη, με στόχο να συγκεντρωθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσό. Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά παρακαλούνται να καταθέτουν τις δωρεές τους στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό: 

Τράπεζα: EUROBANK

Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013

IBAN: GR2602602400000300201205013

Όλες οι καταθέσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Πυρκαγιές». Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 210 36 09 825 ή να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού www.redcross.gr.

Επιπλέον, ο Ε.Ε.Σ. απευθύνει κάλεσμα στο κόσμο για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.) για τις πυρόπληκτες οικογένειες.

Σημεία Συγκέντρωσης Τροφίμων: Κεντρική Αποθήκη Ε.Ε.Σ. Άστρους 111-113, Κολωνός

Τηλ: 210-5147300, Κεντρικά Γραφεία Ε.Ε.Σ. Λυκαβηττού 1, Κολωνάκι, Τηλ: 210-3609825. Από Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:30-14:30». 

Tags:
ΕΣΑΚΕ