Μετά το αρχικό 6-2 με το οποίο προηγήθηκαν οι νησιώτες, η ομάδα της Ξάνθης έκανε σερί 13-0 και πήρε την πρωτοπορία με διαφορά εννέα πόντων (15-6). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Λεύκιππος άρχισε να διευρύνει το υπέρ του σκορ που έφθασε στους 19 πόντους (39-20, με βολές του Σαββίδη).

Στην τρίτη περίοδο έγινε και η μεγαλύτερη μέχρι τότε διαφορά (53-27) για την ομάδα της Ξάνθης, που ολοκλήρωσε τον αγώνα επικρατώντας με 75-43.

Δεκάλεπτα: 12-18, 20-39, 34-53, 43-75

Διαιτητές: Τσολάκος, Μηλαπίδης, Κοϊμτζόγλου

Φανάρια Νάξου (Αθανασιάδης): Γκιόργκα 1, Λιανόπουλος 6(1), Παπανικολάου, Τριαντάφυλλος 2, Κούρτης 6, Δεγαϊτας 2, Χίλα, Χιλάι 18(2), Βόμβας 6, Δόκλης 2.

Λεύκιππος Ξάνθης (Μαγιάννης): Μακαρατζής 15(3), Δεληγιάννης 12, Πεχλιβανίδης 2, Βασαλάκης 4, Αλεμδάρ 4, Σαββίδης 15(2), Κοπτόπουλος, Βάμπουλας 4, Τσιρχόγλου 11, Ιωαννίδης 2, Καλεντζή 4, Μουργόπουλος 2.

 

Mπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ

Μπορείτε να δείτε τον αγώνα ΕΔΩ

 

Δηλώσεις

 

Αργύρης Ιωαννίδης (παίκτης Λεύκιππου Ξάνθης): «Ηταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Ολοι οι παίκτες ευχαριστηθήκαμε τον αγώνα. Ηταν μεγάλη επιτυχία η πρόκριση στην τελική φάση. Παλέψαμε και καταφέραμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Γιώργος Βάμπουλας (παίκτης Λεύκιππου Ξάνθης): «Όπως όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, έτσι και αυτό το μεγάλο ταξίδι έφθασε στο τέλος του. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα και τους προπονητές μας και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για όλη αυτή την εμπειρία που περάσαμε μαζί»

Διονύσης Δόκλης (παίκτης Φαναριών Νάξου): «Στο σημερινό παιχνίδι δε δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Μπορεί να φταίει η κούραση και η ταλαιπωρία. Σίγουρα θα μπορούσαμε καλύτερα, αλλά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που φθάσαμε μέχρι εδώ».

Αμελ Γκιόργκα (παίκτης Φαναριών Νάξου): «Χαρήκαμε πολύ που περάσαμε στην τελική φάση. Δε δείξαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Σίγουρα η ψυχολογία μας έπεσε με τον τραυματισμό του Σεϊντίνι. Προσπαθήσαμε αρκετά στο σημερινό ματς, αλλά δεν καταφέραμε να πετύχαμε την πρώτη μας νίκη».