Η απουσία των τριών παικτών του Προμηθέα από την Εθνική Παίδων, συζητήθηκε έντονα στα μπασκετικά στέκια, κάτι απόλυτα φυσιολογικό ενόψει προεκλογικής περιόδου! Πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή κατά την οποία εμπλέκεται ο Προμηθέας στην όλη διαδικασία αφού ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ.

Το ρεπορτάζ όμως είναι ξεκάθαρο. Κι απομένει να πάρει θέση η ΕΟΚ που είναι για ακόμα μια φορά εκτεθειμένη και με τον Τάκη Τσαγκρώνη να χρησιμοποιεί πολύ σκληρή γλώσσα για νέα παιδιά. Τα οποία θα πρέπει να αφήσει στην άκρη από τα διάφορα προεκλογικά παιχνίδια.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Τάκης Τσαγκρώνης προχώρησε σε μια απίστευτη δήλωση στο pelop.gr. Μια δήλωση που αφορά νέους παίκτες και δε μπορεί να έχει τέτοιο ύφος από έναν παράγοντα πολυετούς εμπειρίας στην ΕΟΚ.

 «Οι νεαροί παίκτες που δεν τους έστειλε ο Προμηθέας στην Εθνική ομάδα των Παίδων θα πρέπει να ξέρουν ότι χάνουν τα προνόμια για τις εξετάσεις και τα Πανεπιστήμια σύμφωνα με τον Νόμο Αυγενάκη».

Η πλευρά του Προμηθέα δεν άφησε να περάσει έτσι. «Ας μάθει ο κ. Τσαγκρώνης ως μέλος της Προσωρινής Διοίκησης της ΕΟΚ να εφαρμόζει το Νόμο και την ΚΥΑ του κ. Αυγενάκη που επικαλείται για τις εκλογές της Ομοσπονδίας και όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα οι εκφοβισμοί και οι απειλές δεν πιάνουν. Ας ρίξει όση λάσπη θέλει. Οι μέρες τους τελειώνουν…» ήταν η απάντηση του Βαγγέλη Λιόλιου.

Πως έχουν τα πράγματα; Ενάμιση μήνα πριν τις κλήσεις στην Εθνική Παίδων, ο Προμηθέας είχε ενημερώσει εγγράφως την ΕΟΚ ότι οι αθλητές του είχαν υποχρεώσεις την ίδια περίοδο με την Εθνική στο Πανεπαρχιακό Πρωτάθλημα.

Ο κανονισμός της Ομοσπονδίας αναφέρει ξεκάθαρα, απαγορεύεται να συμπίπτουν οι ημερομηνίας Εθνικών ομάδων και Πανεπαρχιακών Πρωταθλημάτων.

Οι παράγοντες του Προμηθέα κάλεσαν την ΕΟΚ να βρει τη λύση μετά την ενημέρωση αλλά δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο. Μάλιστα οι Πατρινοί τονίζουν ότι η απάντηση ήταν απλά ότι «δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα»

Εδώ όμως υπάρχει ακόμα ένα θέμα: Η ΕΟΚ είχε μεταθέσει για τον Σεπτέμβριο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων όταν η αντίστοιχη ομάδα του Παναθηναϊκού είχε υποχρεώσεις στο τουρνουά της Μεσσήνης. Ήταν μια ορθή απόφαση. Γιατί δεν έγινε το ίδιο με τον Προμηθέα; Και γιατί θα πρέπει να γίνονται τέτοια παιχνίδια στην πλάτη της Εθνικής Παίδων;