Η ανατριχαστική αποκάλυψη της πρωταθλήτριας της Ιστιοπλοΐας και χρυσής Ολυμπιονίκης Σοφίας Μπεκατώρου ότι κακοποιήθηγκε σεξουαλικά από αθλητικό παράγοντα πάγωσε τους πάντες. Ήρθε να μας θυμίζει την φρίκη που ζουν κάποιοι άνθρωποι και δη γυναίκες. Μα ήρθε να μας θυμίσει όσι η σιωπή δεν είναι η λύση. Λύση είναι η δημόσια καταγγελία. Μόνο έτσι θα χτυπηθείτο κακό και θα τιμωρηθούν κάποιοι άνθρωποι τέρατα που ζουν ανάμεσά τους και δεν πιάνονται για επωφελούνται από την σιωπή των θυμάτων τους

Ο διοικητικός ηγέτης του Προμηθέα και υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ στις επικείμενες εκλογές της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος, συγκλονίστηκε με το όλο θέμα και έκανε δήλωση συμπαράστασης στην Ολυμπιονίκη, Σοφία Μπεκατώρου.

Ο Βαγγέλης Λιόλιθος σε δήλωσή του στάθηκε στο πλευρό της Μπεκατώρου, της εξέφρασε την αλληλεγγύη του και καυτηρίασε αυτά τα φαινόμενα.

Στη δήλωσή του ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ανέφερε:

«Τα όσα αδιανόητα λαμβάνουν χώρα τα τελευταία 24ωρα μετά τις αποκαλύψεις της κυρίας Μπεκατώρου , είναι γροθιά στο στομάχι.

Χωρίς να την γνωρίζω προσωπικά, θέλω να της εκφράσω την αλληλεγγύη μου και να την ευχαριστήσω που με τη στάση της, θέτει τις βάσεις για μια καλύτερη κοινωνία.

Ως άνθρωπος θλίβομαι που κάποιοι μετατρέπουν το θύμα σε θύτη και προωθούν τη λύση της σιωπής.

Η διοίκηση είναι ευθύνη κι όχι επίδειξη ισχύος. Τέτοιες προσεγγίσεις πρέπει να εκλείψουν από το αθλητικό κίνημα.

Μηδενική ανοχή, παντού, εντός κι εκτός αθλητικής κοινότητας.

Βαγγέλης Λιόλιος»