Έστω και δύσκολα η Εθνική Εφήβων σημείωσε τη 2η νίκη της στο 2ο όμιλο των FIBA U18 European Challengers, επικρατώντας της Πορτογαλίας με 70-63. Τα δύσκολα, βέβαια, έπονται για την Ελλάδα, που μετά το σημερινό ρεπό, θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (7/8, 20:00) το γηπεδούχο και αήττητο Ισραήλ. Ο Γιάννης Φύτρος, ένας από τους 12 διεθνείς της ελληνικής ομάδας, μίλησε στο σάιτ της ΕΟΚ τόσο για τη νίκη επί της Πορτογαλίας, όσο και για το αυριανό δύσκολο παιχνίδι…

«Θα πρέπει να τα δώσουμε όλα… Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι μέσα στην έδρα τους με πολύ κόσμο, αλλά για εμάς αυτό είναι ένα ακόμη κίνητρο για να τους νικητήσουμε. Αυτό που είπαμε από την αρχή του τουρνουά είναι να είμαστε σε όλα μαζί ότι αν συμβαίνει να είμαστε ομάδα. Όσον αφορά το παιχνίδι με τους Πορτογάλους, ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε, τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε γι’ αυτό και μπήκαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πήραμε αυτή την διαφορά», δήλωσε ο διεθνής γκαρντ.

«Είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς και δύσκολο στην καθημερινότητα. Είμαστε γήπεδο-ξενοδοχείο και από ξενοδοχείο-γήπεδο αλλά ήρθαμε για να παίξουμε μπάσκετ και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε σε κάθε ματς. Συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν σοβαρότερα προβλήματα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και δεν μπορούμε να παραμονιόμαστε εμείς», πρόσθεσε ο Φύτρος αναφορικά με τις συνθήκες που επικρατούν στη “φούσκα” του Τελ Αβίβ.