Η βαριά ήττα από τη Γαλλία μετρίασε κάπως τις καλές εντυπώσεις που άφησε στα περισσότερα παιχνίδια της στο Τελ Αβίβ η Εθνική Εφήβων. Με εξαίρεση τους αγώνες με τη Λιθουανία και τη Γαλλία, η ελληνική ομάδα έδειξε συνοχή και έπαιξε με μεγάλη ενέργεια, δεν διέθετε όμως ούτε τα μεγέθη, ούτε τις εμπειρίες των περισσότερων αντιπάλων της στο 2ο όμιλο των FIBA U18 European Challengers.

Ο Γιώργος Βλασσόπουλος μίλησε στο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας για την παρουσία της Ελλάδας στη συγκεκριμένη διοργάνωση, κάνοντας μία συνολική εκτίμηση για τις εμφανίσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος…

«Ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία για όλους εδώ στο Ισραήλ με τη φούσκα και κυρίως για τα παιδιά. Ήταν ιδιαίτερες συνθήκες εξαιτίας του κορονοϊού. Ήταν μια καλή εμπειρία όμως από την άλλη για τους αθλητές, καθώς έχουν χάσει πολύ χρόνο εκτός γηπέδου λόγω της πανδημίας. Ήδη είχαν χάσει ένα χρόνο από τις εθνικές ομάδες, αλλά και με τους συλλόγους τους ο καθένας, το οποίο έχει στοιχίσει.

Κάποια από τα παιδιά που είναι σε ομάδες που αγωνίστηκαν στην Α1 ή στην Α2 είχαν πολύ μικρή συμμετοχή ακόμη και σε προπονήσεις σε πολλές περιπτώσεις. Το ζητούμενο γι’ αυτά τα παιδιά είναι να μην χαθεί άλλος χρόνος, να μπουν στο γήπεδο και να πάνε όλα καλά πλέον από εδώ και πέρα γι’ αυτά».