Ο αρχηγός (μαζί με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη) της Εθνικής Ομάδας, Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε για τις μάχες που θα δώσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με Λετονία (27/11) και Βουλγαρία (29/11) στην «φούσκα» του Σεράγεβο στο πλαίσιο των «παραθύρων» του Νοεμβρίου των Προκριματικών του Eurobasket 2022.

O γκαρντ του Προμηθέα όμως, δεν έμεινε εκεί. Μίλησε και για το «αύριο» της ομάδας και τόνισε ότι η Εθνική έχει και ταλέντο και μέλλον.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ και οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μάντζαρη στην επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας, basket.gr:

 Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας (23/11) για την πόλη της Βοσνίας και λίγο αργότερα βρέθηκε στο Σεράγεβο όπου θα δώσει τα δύο επόμενα ματς για τα Προκριματικά του Eurobasket 2022.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, που είναι ο νέος αρχηγός της Εθνικής μας μαζί με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη, είπε για αυτά τα δύο παιχνίδια: «Είναι μια καινούρια εμπειρία. Εξαιτίας του κορονοϊού πάμε σε μία φούσκα. Μία ακόμη που θα βιώσει το μπάσκετ, καθώς έχουν γίνει πολλές διοργανώσεις έτσι, ώστε να μποροούν να εφαρμόζονται όλα τα πρωτόκολλα υγείας μέσα σε μια δύσκολη κατάσταση».

Η αποστολή θα βιώσει μια διαφορετική κατάσταση, με αρκετά νέα πρόσωπα ή πρόσωπα που έχουν πολύ μικρή θητεία στην Εθνική Ομάδα: «Θα βρεθούμε μια εβδομάδα σε μία πόλη όλοι μαζί. Σίγουρα είναι μικρό το χρονικό διάστημα που έχουμε για να δεθούμε ως ομάδα, αλλά είμαστε παιδιά που γνωριζόμαστε από άλλα παράθυρα, έχουμε βρεθεί και μαζί σε άλλες εθνικές με κάποιους, οπότε έχουμε μια βάση. Και έχουμε κι έναν προπονητή που είναι ίδιος αρκετά χρόνια τον Θανάση Σκουρτόπουλο. Πάμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, να συνεχίσουμε όπως τελειώσαμε, με νίκες σε αυτούς τους προκριματικούς».

Ο Μάντζαρης αναφέρθηκε και στη συνύπαρξη παλιών και νέων παικτών και θυμήθηκε την εποχή που ο ίδιος ήταν ο «νέος» της ομάδας: «Υπάρχουν καινούρια και παλιότερα παιδιά. Είναι στο χέρι εμάς των παλιότερων να βάλουμε στο κλίμα τα πιο νέα παιδιά, γιατί όπως όλοι ξέρουμε η Εθνική Ομάδα έχει μέλλον, υπάρχει ταλέντο. Είναι ευκαιρία και γι’ αυτά τα παιδιά να πάρουν εμπειρίες, ώστε να μπορέσουν κάποια στιγμή να στελεχώσουν την Εθνική Ανδρών και στις μεγάλες διοργανώσεις».

Ο ίδιος πάντως δεν αισθάνεται και τόσο παλιός: «Δεν είμαι τόσο παλιός… Θυμάμαι την πρώτη μου κλήση, πριν πάω στον Ολυμπιακό, με τον Ηλία Ζούρο τότε, που ήμουν στη θέση παιδιών όπως είναι ο Φλιώνης ή ο Ρογκαβόπουλος. Μακάρι να έχουν ένα λαμπρό μέλλον και να ζήσουν πολλές στιγμές με την Εθνική Ομάδα και να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν γι’ αυτή τη φανέλα, γι’ αυτή τη χώρα γιατί πραγματικά το αξίζει».

 

ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΗΣ ΕΟΚ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΝΤΖΑΡΗ