Η πρόσληψη του Δημήτρη Ιτούδη στην εθνική ομάδα επισημοποιήθηκε! Την ανακοίνωση έκανε ουσιαστικά η CSKA, η οποία ανήγγειλε ότι ο έμπειρος προπονητής θα κοουτσάρει την Εθνική με τις ευλογίες της ρωσικής ομάδας και του προέδρου της, Andrey Vatutin.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Andrey Vatutin και ολόκληρο τον οργανισμό της CSKA που μου έδωσε το πράσινο φως και μου επέτρεψε να προπονήσω την εθνική ομάδα της χώρας μου. Είναι πραγματικά μεγάλη, τεράστια τιμή. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Λιόλιο και άλλους ανθρώπους της Ομοσπονδίας για το ενδιαφέρον και την προσπάθειά τους να με φέρουν σε αυτή τη θέση», τόνισε στις σχετικές δηλώσεις του ο Δημήτρης Ιτούδης..

«Όπως είπα και πριν, κάτι που θέλεις βαθιά στην καρδιά σου γίνεται πραγματικότητα, δημιουργείς τον κόσμο στον οποίο ζεις. Ξέρω τις προσδοκίες. Οι Έλληνες είναι περήφανο έθνος, τους αρέσει το μπάσκετ, το μπάσκετ τους φέρνει χαρά. Ξέρω και τις υποχρεώσεις μας. Εύχομαι στους παίκτες μας να παραμείνουν υγιείς και ανυπομονώ να δουλέψουμε σκληρά μαζί», πρόσθεσε ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής.

ΛΙΟΛΙΟΣ: «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ Κ. VATUTIN»

«Θέλω να ευχαριστήσω την CSKA και τον πρόεδρο κ. Vatutin προσωπικά για τη συνεργασία όλη αυτή την περίοδο, η οποία οδήγησε στη θετική ανταπόκριση του αιτήματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης», δήλωσε από τη μεριά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βαγγέλης Λιόλιος.

VATUTIN: «ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΩ ΣΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΑΜΕΙΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ»

Ο Andrey Vatutin, τόνισε μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας: «Πρώτα απ’ όλα, χαίρομαι ειλικρινά για τον Δημήτρη. Το να καθοδηγείς την Εθνική ομάδα της χώρας σου είναι τεράστια τιμή και ευθύνη. Με τη δουλειά του όμως σε βάθος χρόνων, οκτώ από τα οποία στη CSKA, ο κόουτς Ιτούδης κέρδισε την πρόσκληση και τώρα θα καθοδηγήσει μια ομάδα με πολλούς σπουδαίους παίκτες και δοξασμένη ιστορία. Ναι, αυτό σημαίνει ότι ο Δημήτρης θα χάσει μέρος της προετοιμασίας μας. Ένα πλήθος παραγόντων όμως, επηρέασε την απόφασή μας.

Πρώτον, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλο τον κόσμο, όταν είναι δύσκολο να προβλέψει το οτιδήποτε, εγώ επιθυμώ να συμβάλλω στη σταθερότητα. Δεύτερον, γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι αυτή η δουλειά για τον Δημήτρη, θέλαμε να τον ανταμείψουμε τόσο για τις επιτυχίες που έχει με την CSKA τα προηγούμενα χρόνια όσο και για την επιθυμία του να μείνει κοντά μας και να συνεχίσει αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Τρίτον, νιώσαμε το μεγάλο ενδιαφέρον, τον σεβασμό και τη διακριτική στάση από την πρόσκληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και, ειδικότερα, τον πρόεδρό της Βαγγέλη Λιόλιο ο οποίος ήρθε προσωπικά στη Μόσχα να διαπραγματευτεί το θέμα. Ευχόμαστε από καρδιάς στον Δημήτρη και την Εθνική Ελλάδας καλή επιτυχία στο EuroBasket»