Ο κύριος Παπανικολάου είναι ουσιαστικά ο εκλεκτός της ΕΟΚ για την κενή θέση που άφησε το τέλος της εποχής Βασιλακόπουλου, και θα είναι ο τρίτος συνολικά μονομάχος της κούρσας, μετά τους Βαγγέλη Λιόλιο και Παναγιώτη Φασούλα.

Πέρα από τη μεγάλη αγάπη του για το μπάσκετ, όπου έχει αγωνιστεί και προεδρεύσει για πληθώρα ετών, είναι φημισμένος καρδιολόγος των Αθηνών, με τρανή σταδιοδρομία και πορεία στην ελληνική πρωτεύουσα.

 

Αναλυτικά το μήνυμα του Άγγελου Παπανικολάου σχετικά με την υποψηφιότητά του αναφορικά με την προεδρία της ΕΟΚ:

 

«Αξιότιμες-Αξιότιμοι

Με αίσθημα ευθύνης ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.
Το Μπάσκετ στην Ελλάδα βρίσκεται 1ο στις καρδιές των φιλάθλων και 7ο στην κατάταξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, σημάδι της συστηματικής δουλειάς που έχει συντελεστεί τα προηγούμενα χρόνια.
Με γνώμονα τη συνεπή παρουσία του Ελληνικού Μπάσκετ στο Ευρωπα’ι’κό και στο Παγκόσμιο γίγνεσθαι και σε ενα περιβάλλον αβεβαιότητας, είναι αναγκαίο να κινηθούμε σε κάθε κατεύθυνση, για την προάσπιση των αθλητικών σωματείων-τους αφανείς ήρωες που αποτελούν το κύτταρο του αθλητισμού
Στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος και οι επιτυχίες των εθνικών μας ομάδων σε μια εποχή, η οποία χαρακτηρίζεται από προσπάθειες υποβάθμισης της εσωτερικής παραγωγικής διαδικασίας με την νομοθετημένη παρουσία τόσο πολλων αλλοδαπών αθλητών που καταλαμβάνουν υπέρμετρο χρόνο αγωνιστικής παρουσίας.

Φίλες και φίλοι,

Το επόμενο διάστημα θα εξειδικευθούν οι προγραμματικές μας θέσεις με βλέμμα προς το μπάσκετ του αύριο.
Κίνητρό μου είναι η ανιδιοτέλεια και η αγάπη για το άθλημα.
Φιλοδοξούμε μαζί με τους συνεργάτες μου να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη σας και να γίνουμε η διοίκηση όλων των αθλητικών σωματείων με ενότητα και όρεξη για προσφορά.

Παίζουμε Επίθεση στο Μέλλον

Με εκτίμηση,

Άγγελος Παπανικολάου
Υποψήφιος Πρόεδρος ΕΟΚ»