Σήμερα το απόγευμα (17:00 και 18:00), εκκινεί με κάθε επισημότητα το φετινό Κύπελλο Ελλάδας, με την πρώτη αγωνιστικής της Α’ Φάσης, όπου συμμετέχουν ομάδες της Α2 Ανδρών -με εξαίρεση τη Δάφνη Δαφνίου, που έχει προκριθεί βάσει κλήρωσης στην 2η ημέρα του θεσμού.

Ένα από αυτά τα ζευγάρια -τα περισσότερα δεν έχουν παρελθόν μεταξύ τους στη διοργάνωση- είναι αυτό ανάμεσα σε Αμύντα και ΑΟ Παγκρατίου, ομάδες που έχουν συναντηθεί ακόμα 3 φορές στα πέρατα του χρόνου στο Κύπελλο και αποτελούν το πιο… έμπειρο ζεύγος!

Σύμφωνα λοιπόν, με το επίσημο site των στατιστικών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, οι σημερινοί γηπεδούχοι είναι αυτοί που έχουν καταφέρει να φύγουν νικητές τις 2 από τις 3 αυτές κληρώσεις, επικρατώντας με συνολική διαφορά της τάξης του +16.

Συγκεκριμένα, η πρώτη επιτυχία -πάλι στην έδρα του Αμύντα– είχε λάβει χώρα το μακρινό 2005, όταν οι «πορτοκαλί» είχαν κερδίσει με 64-57 στον Υμηττό, ενώ ακολούθησε ακόμα μια νίκη, αυτή τη φορά 12 χρόνια μετά, στο Παγκράτι με 76-59.

Η μοναδική νίκη των φιλοξενούμενων συνέβη στην τελευταία τους μέχρι και τη σημερινή φορά που τίθενται αντιμέτωποι, όταν είχαν κατορθώσει να κάμψουν την αντίσταση του Αμύντα με 82-74 τον Σεπτέμβριο του 2018, σε ένα παιχνίδι που είχαν 4 διψήφιους σκόρερ και κυρίαρχους τους Δερμιτζάκη με 13 πόντους και Τζιβελέκα με 12.

Επομένως, στις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου (4/9) στο γήπεδο του Υμηττού αναμένεται να κριθεί το αν θα υπάρξει ισοφάριση στις νίκες ή ένα ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα του Αμύντα.