Οι ομάδες της Γ’ Εθνικής δείχνουν για ακόμη μία φορά το ανθρωπιστικό τους πρόσωπο καθώς ο Ερμής Σχηματαρίου θα διοργανώσει την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, με την πολύτιμη αρωγή του προπονητή, Νίκου Οικονόμου, έναν φιλανθρωπικό αγώνα για την οικονομική στήριξη του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ που πάσχει από μία σπάνια ασθένεια.

Η γνωστοποίηση του ζητήματος έφερε και την  «αντίδραση» και άλλων ομάδων της κατηγορίας με τον Ερμή να δείχνει ότι προσφέρει όχι μόνο σε αθλητικά αλλά και κοινωνικά πλαίσια.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

«Ο Ερμής Σχηματαρίου σε συνεργασία με το Δήμο Σχηματαρίου, τη ΔΗΚΕΤ και τον προπονητή της ομάδας, Νίκο Οικονόμου ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό στις 25/10 σε έναν φιλανθρωπικό αγώνα.

Ο Ερμής Σχηματαρίου είναι μία ομάδα, η οποία δεν θέλει να πρωταγωνιστήσει μόνο στα παρκέ των εθνικών κατηγοριών. είναι μία ομάδα που θέλει να μπει στην καθημερινότητα των ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής της Βοιωτίας, να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της καθημερινότητας της περιοχής και για το σκοπό αυτό τρέχει κάθε χρόνο διάφορες δράσεις προκειμένου να αναδείξει το κοινωνικό του έργο.

Στις 25 Οκτωβρίου ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Οικονόμου σε συνεργασία με το Δήμο Σχηματαρίου και τη ΔΗΚΕΤ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τανάγρας) οργανώνουν έναν φιλανθρωπικό αγώνα, τα έσοδα του οποίου θα δοθούν για τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ που πάσχει από μία σπάνια ασθένεια (Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου Ι).

Ο Ερμής Σχηματαρίου έχοντας αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία και θέλοντας να βρίσκεται δίπλα σε όλο το φίλαθλο και όχι μόνο κοινό, διοργανώνει μέσω του «αρχιτέκτονα» της, Νίκου Οικονόμου έναν φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ, στον οποίο θα συμμετάσχουν όλα τα αστέρια του παρελθόντος. Στον αγώνα θα λάβουν μέρος παίκτες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ, όπως ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο Γιώργος Σιγάλας, ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο Δήμος Ντικούδης, ο Νίκος Χατζής, ο Νίκος Μπουντούρης, ο Θοδωρής Σιούτης, ο Λάζαρος Αγαδάκος, ο Ντούσαν Βούκσεβιτς, ο Νίκος Βετούλας, ο Γιάννης Γιαννούλης και πολλοί ακόμα.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Ερμής Σχηματαρίου βρίσκεται στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας, μιας και δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγοι μήνες, όταν ξανά η ομάδα μας θέλησε να σταθεί στο πλευρό της μικρής Αλεξίας από τις Θεσπιές, δίνοντας όλα τα έσοδα από τον εντός έδρας αγώνα με τον ΒΑΟΛ Χίου.

Ως Ερμής Σχηματαρίου καλούμε όλες τις τοπικές δυνάμεις της περιοχής μας να συνδράμουν ως αρωγοί στην προσπάθεια μας, προκειμένου να μαζευτεί ένα ικανό ποσό και να δοθεί στον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ προκειμένου να δώσει τη δική του μάχη και να βγει νικητής στον αγώνα της ζωής. Θέλουμε αυτός ο φιλανθρωπικός αγώνας να είναι ο αγώνας της ευρύτερης περιοχής της Βοιωτίας αλλά και όλη της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να στηρίξουμε με τον πλέον έμπρακτο τρόπο τον αγώνα του Παναγιώτη-Ραφαήλ.

Θα θέλαμε παράλληλα να ευχαριστήσουμε τον Δήμου Σχηματαρίου για την ευαισθητοποίηση του στο λεπτό αυτό ζήτημα και την αποδοχή του να συνδράμει στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ σε αυτό τον αγώνα!!
Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον άνθρωπο Antonis Katselis και στην εταιρεία DIMKAT για την βοήθεια στην πραγματοποίηση αυτού του φιλικού αγώνα».