Λίγες μόλις ώρες μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής μεταξύ των ΓΣ Αλμυρού και ΑΟ Τρικάλων, οι τελευταίοι με ανακοίνωσή τους κατήγγειλαν τη διεξαγωγή του εν λόγω αγώνα, ο οποίος -σύμφωνα πάντα με τους ίδιους- έλαβε εν τέλει χώρα κόντρα στα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν επιβληθεί ήδη από τις απαρχές του 2022!

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την ήττα γνώρισε η ομάδα μας στον Αλμυρό από τον τοπικό Γυμναστικό με σκορ 85-78 σε ακόμη ένα ματς με τις απουσίες των Γκαντιά (θετικός στον κορωνοϊό) Αθανασόπουλου (θλάση στη γάμπα) και Μαρτζέλη κόντρα σε υγειονομικά πρωτόκολλα και κυριολεκτικά ματς παρωδιά από πολλές απόψεις!

Στα αγωνιστικά στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε απόλυτα ο Αλμυρός με πολύ καλές επιλογές στην επίθεση κόντρα στην νωχελική άμυνα των κυανέρυθρων.
Στο ημίχρονο η απόδοση των παικτών μας ανέβηκε κατακόρυφα, με σωστές επιλογές σε επίθεση και σφικτή άμυνα αλλά το διαιτητικό δίδυμο φρόντισε να «τελειώσει» το ματς με τεχνική σε παίκτη μας που σηκώθηκε για να γίνει αλλαγή και αποβολές μελών της αποστολής μας για διαμαρτυρίες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Πριν ξεκινήσει το ματς έγινε καταγγελία από την ομάδα μας για τη μη τήρηση του υγιειονομικού πρωτοκόλλου (χρήση μάσκας) και 10% πληρότητα στις κερκίδες του Γυμναστηρίου. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που ανεβάζουμε πάνω από 85 φίλαθλοι της τοπικής ομάδας βρίσκονται στις κερκίδες των 96 θέσεων (με βάση τα πλαστικά καθίσματα). Ο κομισάριος του αγώνα κ. Βαρνάς όπως και οι δυο διατητές κκ Κατωτικίδης (Δυτ. Μακεδονία)-Κωνσταντινέλης (Θεσ/νικη) της αναμέτρησης αδιαφόρησαν για τις συστάσεις μας να περιμένουμε την αστυνομία και να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.

Κάποια στιγμή κατα τη διάρκεια του παιχνιδιού ήρθαν και δύο αστυνομικοί απο το τοπικό Τμήμα αλλά δεν ξέρουμε τι ειπώθηκε μεταξύ αυτών και του Κομισάριου καθώς δεν καλεστήκαμε για τα παράπονά μας.
Στο τέλος δε, μέσα στον πανικό τους, επικαλέστηκαν την άδεια αθλητικής εγκατάστασης του Κλειστού Γυμναστηρίου η οποία δεν αναφέρει τη χωρητικότητα αλλά την κατηγορία στην οποία ανήκει η εγκατάσταση. Στην Κατηγορία Δ η οποία αφορά γήπεδα χωρίς θεατές και έως 1000 άτομα.

Με λίγα λόγια ένα γήπεδο 100 θετατών ή ένα γήπεδο 900 θεατών ανήκουν επίσης στην κατηγορία Δ η οποία καμία σχέση δεν έχει με την ενδειξη της χωρητικότητας του αθλητικού γυμναστηρίου και φυσικά αναφέρεται μόνο σε καθίμενους.

Τέλος δεν μας δόθηκε ποτέ η άδεια τέλεσης του αγώνα.
Απο τη μεριά μας, για να προστατεύσουμε την ομάδα, την υγεία όλων και την σωματική ακεραιότητα των παικτών μας, υποβάλαμε καταγγελία στο Αστυνομικά Τμήμα Αλμυρού για τη μη τήρηση των μέτρων, καθώς ουτε οι ίδιοι γνώριζαν για ακόμη μια φορά τη χωρητικότητα και ζητήσαμε ξανά τον έλεγχο των θεατών με τα πιστοποιητικά τους τα οποία ουδέποτε έγινε.

Δυστυχώς όλη αυτή η κακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το μπάσκετ στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε απο τους «σερίφηδες» της ΚΕΔ που υποτίθεται ελέγχουν αλλά ποτέ δεν ελέγχονται!
Σειρά έχει η καταγγελία στην Εισαγγελεία Βόλου, στην Αρχή Διαφάνειας και στην ΕΟΚ για όλα τα τεκταινόμενα.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ!»