Όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Σπάρτακος θα συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αυτή καθ’ αυτή η ενέργεια μετά από μια κουτσουρεμένη περασμένη σεζόν ελέω κορονοϊού, το ρόστερ που σφυρηλατήθηκε αλλά και το άρωμα μεγαλύτερων κατηγοριών που κυριαρχούσε στα Ιωάννινα διαμόρφωναν ένα περιβάλλον το οποίο φαινόταν πως δεν θα άντεχε για πολύ αυτό το brandname στην τέταρτη τη τάξει εθνική κατηγορία.
Και η χθεσινή (27/3) με κάθε επισημότητα άνοδος στη Β‘ αποδεικνύει ακριβώς αυτό, με τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι κόντρα στο ΓΣ Σοφάδων να αποτελεί και τη μαθηματική εξασφάλιση της πρωτιάς στον 4ο όμιλο.

Το ταξίδι φαινομενικά ήταν εύκολο, με τον Σπάρτακο να γίνεται η πρώτη ομάδα των εθνικών κατηγοριών που προβιβάζεται στην άμεσα ανώτερη λίγκα.
Ωστόσο, πόσο εύκολο μπορεί να είναι ένα ρεκόρ της τάξης του 15-1 σε ένα γκρουπ με 4 συνολικά υποψηφίους για την άνοδο;

Η κυριαρχία απέναντι στους «μικρούς»

Αν έχει ένα τρανό πρόβλημα η πλατφόρμα με τις 10 ομάδες ανά όμιλο (11 στον 3ο, 9 στον 2ο από τη στιγμή που αποχώρησε ο Παπάδος Γέρας) αυτό είναι η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα σε μια ομάδα που σκέφτεται ήδη από την αρχή της σεζόν τη ζωή της στην επόμενη κατηγορία με μια που αναμένεται να παλέψει μέχρι τέλους για τη σωτηρία της ή να εγκαταλείψει μερικές στροφές πριν το φινάλε αυτόν της το στόχο.

Η μεγάλη σε κάθε περίπτωση δυναμική του συγκροτήματος του κόουτς Ρήγγα δεν άφησε φυσικά το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στις 6 ομάδες του γκρουπ, αφού… σμπαράλιασε τους Αμπελώνα, ΑΕ Καναλακίου, Αγριά, Νίκαια 2012, Αναγέννηση Λαμίας και Αγρίνιο με το χαοτικό +32 ανά βραδιά σε 10 μεταξύ τους ματς -με τη διαφορά πόντων μόνο στον πρώτο γύρο να είναι… εξωγήινη και να αγγίζει το +39 κατά μέσο όρο!

Προφανώς μέτρησε εν τέλει μόνο νίκες απέναντι στους εν λόγω αντιπάλους, οι οποίοι κατάφεραν βέβαια να φανούν πολύ πιο ανταγωνιστικοί στο δεύτερο γύρο, όντας ιδιαίτερα δυσκολοκατάβλητοι κυρίως στα πρώτα ημίχρονα των εκάστοτε ματς.
Ωστόσο, η διαφορά πόντων ήταν και πάλι μεγάλη (+17 ανά βραδιά)…

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Βίκος – Αλμυρός 76-69
ΑΕ Καναλακίου – Βίκος 53-83
Βίκος – Αμπελώνας 101-61
Αναγέννηση Λαμίας – Βίκος 59-96
Βίκος – Τρίκαλα 81-77
Βίκος – Αγρίνιο 88-50
Σοφάδες – Βίκος 63-80
Βίκος – Αγριά 96-44
Νίκαια 2012 – Βίκος 70-105
Αλμυρός – Βίκος 55-57
Βίκος – ΑΕ Καναλακίου 85-64
Αμπελώνας – Βίκος 64-88
Βίκος – Αναγέννηση Λαμίας 92-74
Τρίκαλα – Βίκος 67-63
Αγρίνιο – Βίκος 62-86
Βίκος – Σοφάδες 83-77

Το -σχεδόν- απόλυτο στα ντέρμπι

Στον 4ο όμιλο, μέχρι και την 14η τουλάχιστον αγωνιστική, υπήρχαν 4 ομάδες υποψήφιες για την άνοδο, με τους Αλμυρό, Σοφάδες και Τρίκαλα να επιθυμούν να μπουν ανάμεσα στον Σπάρτακο και τη δόξα της Β΄ Εθνικής -τουλάχιστον της άμεσης καθότι δε γνωρίζουμε ακόμα τι επιφυλάσσει το καλοκαίρι.

Ωστόσο, μονάχα οι τελευταίοι κατάφεραν να κερδίσουν τον εν λόγω «εχθρό», με την ομάδα της βόρειας Ελλάδας να μετράει αφενός 13 νίκες σε 13 ματς πριν χάσει στη Θεσσαλία και αφετέρου 4 σε ισάριθμες απόπειρες στα ντέρμπι του γκρουπ -με τη διαφορά μάλιστα να αγγίξει το +30 μέχρι τότε στους αγώνες αυτούς.

Συνολικά, ο Βίκος θα έκλεινε τη χρονιά με 5 επιτυχίες σε 6 ματς απέναντι σε αυτούς τους αντιπάλους, με τον Αλμυρό από μεριάς του να φτάνει πιο κοντά από τον καθένα (πέραν της νίκης του ΑΟΤ), με την ήττα με 55-57 στην έδρα του να του στοιχίζει πολλά εν τέλει…

Αναλυτικά οι διαφορές πόντων ανά αντίπαλο:

  • με Αλμυρό: +9 γενικά/ +4.5 μέσο όρο
  • με Τρίκαλα: 0
  • με Σοφάδες: +24 γενικά/ +12 μέσο όρο

 

Το δίδυμο – «φωτιά»

Οι Σίμος Ιωακειμίδης και Γιάννης Αναγνωστάκης ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές του ρόστερ του κόουτς Ρήγγα και με τις πλούσιες εμφανίσεις τους κατάφεραν να οδηγήσουν 2 αγωνιστικές πριν το απόλυτο φινάλε την ομάδα τους στην επόμενη κατηγορία.

Συνολικά, ήταν υπεύθυνοι για το 39% των συνολικών πόντων της πετυχαίνοντας τους 33 από τους 85 εν γένει, ενώ αμφότεροι ξεπέρασαν το φράγμα των 15 πόντων στους μέσους όρους τους τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά τα στατιστικά τους:

  • Αναγνωστάκης: 16 πόντοι ανά βραδιά
  • Ιωακειμίδης: 17 πόντοι ανά βραδιά