Ο προπονητής της πρωταθλήτριας ομάδας, Αίολου Αγυιάς, στον 1ο όμιλο της Γ΄Εθνικής κατηγορίας, μίλησε στο basketblog.gr για τη φετινή μεγάλη επιτυχία.

Ο Ανδρέας Παπαδημητρίου στάθηκε στο γεγονός ότι η τροχιά της ομάδας του στηρίχθηκε στη σταθερότητα που απέπνεε στην απόδοσή της, ενώ χαρακτήρισε τη μεγάλη επιτυχία ως αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς όλα αυτά τα χρόνια, με σωστά και συνεπή βήματα.

Τα όσα ανέφερε:

Για το φετινό πρωτάθλημα και τον τίτλο:

«Πιστεύω ότι δίκαια κόβουμε πρώτοι το νήμα. Δεχθήκαμε και τα συγχαρητήρια των αντιπάλων, κάτι που μας χαροποιεί και δείχνει ότι η προσπάθεια μας ανταμείβεται.

Μου φάνηκε σαν ένα μακρύ πρωτάθλημα και δύσκολο, άσχετα από τη συμμετοχή μόνο 10 ομάδων. Τα προβλήματα ήταν πολλά και ταλαιπωρηθήκαμε για 1 μήνα με κρούσματα κορονοϊού. Σε αυτό το διάστημα δώσαμε 4 δύσκολα παιχνίδια, αλλά κάναμε το 4Χ4 και εκεί θεωρώ ότι κρίθηκαν πολλά, γιατί δεν βρισκόμασταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, λόγω της πανδημίας.»

Για τα μυστικά της φετινής επιτυχίας:

«Στον Αίολο Αγυιάς είμαστε οικογένεια και υπάρχει άριστο κλίμα. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις και τα τμήματα υποδομής της ομάδας δείχνουν ότι υπάρχει υγιής διοίκηση και σωστός τρόπος κατεύθυνσης.

Οι συνεργάτες μου είναι άψογοι, όπως και οι άνθρωποι στη διοίκηση και όλοι μαζί έχουμε βάλει σημαντικό λιθαράκι, για να φτάσει το ανδρικό τμήμα στην επιτυχία της Κυριακής.

Έτσι και αλλιώς δεν θα αλλάξει το σκεπτικό και η φιλοσοφία μας, αφού οι βάσεις έχουν μπει και πάνω σε αυτές θα πορευτούμε.»

Για την επόμενη…ημέρα στα παρκέ της Β΄ Εθνικής:

«Είναι ακόμα νωρίς, αλλά δεν θα αλλάξουν πολλά. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, γιατί ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει.

Θα βασιστούμε στα παιδιά του βασικού κορμού του ρόστερ, που οδήγησαν την ομάδα στην άνοδο και θα γίνουν κάποιες προσεκτικές κινήσεις, για να μπορέσουμε να σταθούμε στη Β΄Εθνική με αξιόλογη πορεία, αφού πλέον οι απαιτήσεις αλλάζουν και το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο.»