Η εκκίνηση της Νίκης σε έναν όμιλο πολύ δύσκολο αναφορικά με το μέλλον και τους πιθανούς στόχους -αφού ΑΟ Μυκόνου και ΑΟ Πεύκης φάνταζαν από τις απαρχές ήδη της σεζόν τα ξεκάθαρα φαβορί για τη μια μόνο θέση που οδηγεί στη Β’ Εθνική– δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, με την αρμάδα του Αμαρουσίου να ξεκινάει τη σεζόν με 3 ήττες στα πρώτα 4 ματς της, κάτι που σε συνδυασμό με το ρεπό της κατά τη διάρκεια της 2ης στροφής της λίγκας την έφερε από νωρίς πολύ πίσω -μια εξέλιξη επικίνδυνη για το μέλλον της στο γκρουπ.

Φυσικά, βάσει ρόστερ, αντιπάλων, στόχων και εν γένει υλικού, η Νίκη δεν κινδύνευε, δεν κινδυνεύει και πιθανότατα δεν θα κινδυνεύσει ποτέ αναφορικά με την παραμονή της στο πρωτάθλημα, ωστόσο σε έναν όμιλο που αναγκαστικά κάθε οργανισμός πέραν των τριών πρώτων στο βαθμολογικό πίνακα (δηλαδή των Μυκόνου, Πεύκης και ΚΑΠ) έχει έντονα το νου του περισσότερο προς τα χαμηλότερα σκαλοπάτια παρά στα ψηλότερα κάθε αποτέλεσμα μετράει διπλά –με νίκες όπως η χθεσινή στο «σπίτι» του ανεβασμένου το 2022 ΑΣ Πέρα να είναι ιδιαίτερα σημαντικές για πολλούς και διάφορους λόγους.

Χθες (6/3), λοιπόν, η αρμάδα του Αμαρουσίου φιλοξενήθηκε από μια… καυτή ομάδα που μετρούσε 5 νίκες στα τελευταία 7 της ματς -με τις μοναδικές της αποτυχίες να επέρχονται κόντρα σε Μύκονο και ΚΑΠ– και είχε κάνει σημαντικά άλματα προόδου προς την πρώτη πεντάδα του 3ου γκρουπ.

Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να επικρατήσουν στο νήμα με 74-73 και φτάνοντας τους 24 βαθμούς (με αγώνα λιγότερο + τη διαφορά πόντων με 2/2 κόντρα στο Πέρα) να «καθαρίσουν» την υπόθεση τετράδας -όσο και αν αυτή χαρίζει μονάχα ψυχολογικό κίνητρο και όχι άνοδο ή Playoffs φερ’ ειπείν- και ταυτόχρονα να αποφύγει μπλεξίματα με την… άσχημη πλευρά του ομίλου.
Και ο κυριότερος λόγος του μεγάλου αυτού διπλού δεν ήταν άλλος από το δίδυμο των Γιώργου Δέλλιου και Μάρκου Γεωργακόπουλου, που βίωσαν ακόμα μια κοινή μεγαλειώδη εμφάνιση τελειώνοντας το εν λόγω παιχνίδι με 41 αθροιστικά πόντους (πέτυχαν δηλαδή το 55% των συνολικών πόντων της ομάδας τους)!

Συνολικά, φέτος έχουν παίξει μαζί στα 10 από τα 14 ματς της Νίκης και μετρούν 29 κοινούς πόντους οδηγώντας τον οργανισμό τους σε 6 νίκες σε αυτό το διάστημα (60% επιτυχία δηλαδή).
Ωστόσο, το 2022 φαίνεται πως είναι η χρονιά τους, αφού αριθμούς αθροιστικά σχεδόν 30 πόντους ανά βραδιά, έχοντας αυξήσει το ποσοστό επιτυχίας τους στο 83%, μετρώντας δηλαδή 5 επιτυχίες σε 6 παιχνίδια σε αυτό το διάστημα!

Μάλιστα, στα τελευταία δύο κοινά τους ματς έχουν πετύχει συνολικά 88 πόντους (44 κατά μέσο όρο), με το σύλλογο του Αμαρουσίου να έχει κάνει φυσικά το 2/2 σε αυτά τα ματς κόντρα σε δύσκολους αντιπάλους όπως η Ερμιονίδα με τον Μιχάλη Πελεκάνο στις τάξεις της αλλά και το Πέρα.

Αναλυτικά οι κοινοί τους πόντοι ανά αντίπαλο:

  • 22 με Τήρωνα
  • 33 με Ελευθερία
  • 35 με Πεύκη
  • 27 με Ερμιονίδα
  • 24 με ΑΕ Δικαίου
  • 28 με Τήρωνα
  • 27 με Ελευθερία
  • 10 με Πεύκη
  • 47 με Ερμιονίδα
  • 41 με Πέρα

2021: 29 πόντους σε 4 ματς
2022: 29.5 πόντους σε 6 ματς