Οι τρεις ομάδες στο όμορφο νησί της Χίου τα πήγαν περίφημα φέτος, όσον αφορά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στα πρωταθλήματα των Εθνικών κατηγοριών.

Ο ΒΑΟΛ ήταν εξαιρετικός στον 2ο όμιλο της Γ΄Εθνικής με 11-5, το Βροντάδο παρέμεινε στην Γ΄Εθνική και στον ίδιο όμιλο, ενώ η γυναικεία ομάδα του Αιγέα είχε ανταγωνιστική παρουσία, κατακτώντας με άνεση την παραμονή στην Α2 Εθνική.

Έτσι η ΕΟΚ/ΤΕ Χίου με ανακοίνωση της απένειμε τα εύσημα στις τρεις ομάδες του νησιού της, όντας περήφανη για την πορεία τους.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Ολοκληρώνοντας την αγωνιστική περίοδο 2021 – 2022, αναφορικά με τις εθνικές κατηγορίες, η ΕΟΚ / ΤΕ Χίου συγχαίρει τους 3 εκπροσώπους της σε αυτές, για την προσπάθεια και κυρίως τις μεγάλες επιτυχίες τους.

 Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν:

  • · Στην ομάδα ανδρών του ΒΑΟΛ Χίου που πέτυχε 11 νίκες σε 16 αγώνες ,στον 2ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής Ανδρών κατακτώντας την υψηλότερη θέση που κατέλαβε ποτέ ομάδα ανδρών από το νησί μας σε εθνική κατηγορία
  • · Στην ομάδα γυναικών του ΑΣ ΑΙΓΕΑΣ που πέτυχε 7 νίκες και κατέκτησε, πέρα από την άνετη παραμονή της και την 5η θέση στον 1ο Όμιλο της Α2 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών
  • · Και στην ομάδα ανδρών του ΦΟ Βροντάδου που πέτυχε 3 νίκες και εξασφάλισε πανηγυρικά την παραμονή του στον 2ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής Ανδρών στην πρώτη του συμμετοχή σε αυτή.
  •  Υποσχόμενοι πως θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό κάθε ομάδας που εκπροσωπεί το νησί μας σε εθνικό επίπεδο, μοιραζόμαστε την περηφάνια και τη χαρά ολόκληρης της μπασκετικής Χίου, ευχόμενοι σε όλους καλή δύναμη ώστε οι επιτυχίες της χιώτικης καλαθοσφαίρισης να πολλαπλασιαστούν και να γιγαντωθούν ακόμα περισσότερο.»