Το προσεχές Σαββατοκύριακό (2-3/10), ο ΑΟΝΣ «Ο Μίλων» κάνει μια βαθιά βουτιά στην πλούσια ιστορία του και τιμάει τη μνήμη μιας από τις κορυφαίες φιγούρες του, τον Αχιλλέα Μέντζο, που έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2018.

Στο φιλικό τουρνουά, που θα λάβει χώρα στο «Κροίσος Πέρσης», θα συμμετέχουν ο Πανιώνιος -η ομάδα με την οποία έκλεισε την καριέρα του το 1986- αλλά και οι ΑΟΠΦ και Ηλυσιακός.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως όλα τα έσοδα των εν λόγω αναμετρήσεων θα διατεθούν στην Κιβωτό του Κόσμου, σε μια κίνηση που ουσιαστικά δένει με μια νοητή γραμμή το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον, με την ενίσχυση ενός προγράμματος που δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε ανήλικους που ίσως δεν είχαν καν μια πρώτη.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 2/10

Ηλυσιακός- ΑΟΠΦ 17:00

Μίλων- Πανιώνιος 19:00

Κυριακή 3/10

Μικρός τελικός 17:00

Μεγάλος τελικός 19:00

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μίλωνα (όταν είχε ανακοινωθεί το τουρνουά):

«Ο ΑΟΝΣ Μίλων διαχρονικά τιμά και σέβεται την ιστορία του και τους ανθρώπους του.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο σύλλογος διοργανώνει το Τουρνουά Μπάσκετ “Αχιλλέας Μέντζος”, στη μνήμη του μεγάλου αθλητή και φίλου Αχιλλέα Μέντζου 2-3 Οκτωβρίου.

Είσοδος με πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης.

Τιμή εισιτηρίου €3. Τα έσοδα θα διατεθούν στον οργανισμό Κιβωτός του Κόσμου.

Ο Αχιλλέας Μέντζος αγωνίστηκε για δύο δεκαετίες στον Μίλωνα και είναι ένα από τα σπουδαιότερα πρόσωπα του συλλόγου. Είναι αξιοσημείωτο πως έγινε μέλος και της Εθνικής Ομάδας, ως παίκτης που αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική. Αγωνίστηκε και στον Πανιώνιο όπου ολοκλήρωσε την καριέρα του, τη σεζόν 1985-86.

Επίσης διετέλεσε προπονητής του Μίλωνα ενώ βρέθηκε ως προπονητής και σε Περιστέρι, Εθνικό, Πρωτέα και Κρόνο.Ο Αχιλλέας Μέντζος πάνω απ όλα ήταν φίλος και ένας δικός μας άνθρωπος πού χάραξε ανεξίτηλα το όνομα του στην ιστορία του Μίλωνα και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ»