Με μια επιστολή το περιεχόμενο της οποίας δεν αμφισβητείται ως προς την αξιοπιστία και τη λογική του, απάντησε ο Μίλωνας στις τελευταίες παλινωδίες της ΕΟΚ σχετικά με τις ανόδους των ομάδων στις Εθνικής Κατηγορίες.

Ο ιστορικός σύλλογος της Νέας Σμύρνης, λίγο πριν της κληρώσεις των πρωταθλημάτων των Εθνικών Κατηγοριών ζητά να υπάρξει ανάλογη μέριμνα στους ομίλους του Νότου σε Β’ και Γ’ Εθνική.

Παρουσιάζει αδιάσειστα στοιχεία, ζητά ΑΝΑΒΟΛΗ των κληρώσεων και απόφαση ανόδου στη Β’ Εθνική για Μίλωνα, ΒΑΟΛ και Πέρα.

Παράλληλα ζητά το αυτονόητο, δηλαδή να υπάρξει έκτακτο Δ.Σ ώστε τέτοιες σοβαρές αποφάσεις, όπως προβιβασμοί, να λαμβάνονται από τα θεσμικά όργανα και όχι από μεμονωμένα πρόσωπα.

Η επιστολή του Μίλωνα αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Έπειτα και από τις επιστολές που στείλαμε την 18η Αυγούστου, επανερχόμαστε σε συνέχεια των προκηρύξεων για τη δομή των ομίλων των Πρωταθλημάτων Β και Γ εθνικής κατηγορίας, καθώς και των ανακοινώσεων προβιβασμού και αποχωρήσεων σωματείων από τα εν λόγω Πρωταθλήματα.

Ακόμη και μια ημέρα πριν τις προγραμματισμένες κληρώσεις και όπως πληροφορούμαστε από σωματεία και δημοσιεύματα, διακινούνται προσκλήσεις σε σωματεία, με αποφάσεις που δεν υλοποιούνται από τα θεσμικά όργανα, δηλαδή το ΔΣ της ΕΟΚ.

Στο πλαίσιο της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ισονομίας θεωρούμε ως αυτονόητα και ζητούμε τα κάτωθι:

1.            Πλήρωση θέσεων στο Πρωτάθλημα της Β εθνικής από ομάδες της Γ εθνικής που αφορούν στους ομίλους του Νότου. Ουσιαστικά ζητούμε ίση μεταχείριση και ίδιους κανόνες για όλους

-Ειδικότερα σε ότι αφορά στον 2ο Όμιλο της Γ εθνικής και σύμφωνα με την κατάταξη της περιόδου 2019-2020, ΒΑΟΛ, Μίλων (1 αγώνας λιγότερος από τα υπόλοιπα σωματεία) και ΑΣ Πέρα δικαιούνται την άνοδο. Έτσι θεωρούμε πως πρέπει και τα τρία σωματεία να προβιβαστούν.

2.            Σύγκληση έκτακτου ΔΣ για το ζήτημα των αλλαγών στα Πρωταθλήματα Β και Γ εθνικής. Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται από τα θεσμικά όργανα όχι από μεμονωμένα πρόσωπα.

3.            Αναβολή της διαδικασίας της κλήρωσης Β και Γ έθνικής κατηγορίας έως την οριστική κατάρτιση της λίστας των σωματείων που θα συμμετέχουν στα εν λόγω πρωταθλήματα.

Πιστεύουμε πως αντιλαμβάνεστε και εσείς την ορθότητα των παραπάνω και λειτουργώντας πάντοτε εντός θεσμικών πλαισίων θα διορθώσετε τις στρεβλώσεις, αλλιώς επιφυλασσόμεθα ρητώς παντός νομίμου δικαιώματος μας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Μιχάλης Σακελλαρίδης»