Μπορεί ο Διαγόρας να ηττήθηκε στην έδρα του Δίωνα Κυπαρισσίας με 64-61 για την 16η πράξη του 1ου ομίλου της Γ΄Εθνικής, αλλά το αποτέλεσμα πέρασε σε δεύτερη μοίρα και δικαιολογημένα.

Η υγεία είναι πάνω από όλα τα υπόλοιπα και χθες τραυματίστηκε ο Χρήστος Καταβαίνης των νησιωτών. Δυστυχώς ο τραυματισμός του είναι κάτι παραπάνω από σοβαρός, αφού υπέστη κάταγμα περόνης και επιβάλλεται να χειρουργηθεί άμεσα.

Χθες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας και τις επόμενες ημέρες θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου στην Ρόδο, για να αποκατασταθεί η ζημιά και να επιστρέψει στη συνέχεια δριμύτερος στα παρκέ.

Το τεχνικό επιτελείο, οι συμπαίκτες και η διοίκηση είναι στο πλευρό του Καταβαίνη και του εύχονται κουράγιο και ταχεία ανάρρωση.

Το φύλλο αγώνα για τον τραυματισμό του Καταβαίνη, αναφέρει:

«17’’ πριν τη λήξη του 1/4 του αγώνα και ενώ η ομάδα β’ βρισκόταν στην επίθεση, ο παίκτης (Νο 9) Καταβαίνης Χ. τραυματίστηκε.

 Το παιχνίδι διεκόπη, ο παίκτης έλαβες πρώτες βοήθειες από το γιατρό του αγώνα και στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε περίπου μετά από 7 λεπτά».

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Διαγόρα:

”Όλη η οικογένεια του Γ.Σ. Διαγόρας, διοικητικό συμβούλιο, προπονητές, αθλητές, προσωπικό, θέλουμε να ευχηθούμε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον αθλητή της ανδρικής ομάδας μπάσκετ Χρήστο Καταβαίνη, που χθες στον εκτός έδρας αγώνα (Γ΄Εθνικής) με την ομάδα του Διώνα Κυπαρισσίας, τραυματίστηκε σοβαρά σε μια προσπάθεια του.

 Ο Γ.Σ. Διαγόρας ευχαριστεί θερμά όλους όσοι κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, για να προσφερθούν άμεσα οι πρώτες βοήθειες στον αθλητή μας και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γιατρούς, που με τις επιστημονικές τους γνώσεις συμμετείχαν στην φροντίδα του Χρήστου, ειδικότερα στον ορθοπεδικό- χειρουργό Νίκολας Άντερσεν, που συντόνιζε όλες τις ενέργειες.  Όταν συμβαίνουν τέτοιοι σοβαροί τραυματισμοί, το αγωνιστικό κομμάτι είναι άνευ σημασίας. Άλλωστε, προέχει πάντα η υγεία όλων όσων αγωνίζονται”.