Ο Διαγόρας κατάφερε να κάμψει με χαρακτηριστική ευκολία την αντίσταση του ΑΟ Γλαύκου το περασμένο Σάββατο (27/11) με 81-71 φτάνοντας τις 3 νίκες στο φετινό πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, με κάθε μια εξ αυτών να λαμβάνει χώρα στη Ρόδο -μακριά από την οποία μετράει μόνο ήττες!

Πώς αποτυπώνεται η διαφορά της έδρας στην απόδοση της ομάδας;

Εντός έδρας

Ο Διαγόρας μετατρέπεται σε μια εκ των κορυφαίων επιθετικών αρμάδων του γκρουπ όταν αγωνίζεται μπροστά από το κοινό του, αφού σε 3 ματς έχει πετύχει 225 πόντους ή 75 ανά βραδιά -μια εξαιρετική επίδοση που ξεπερνάει τους μέσους όρους σχεδόν όλων των ομάδων του ομίλου!

Σε αυτό το πλαίσιο, αξίζει να αναφερθεί η τρανή ευστοχία από την περίμετρο, από όπου έχουν προέλθει μέχρι στιγμής 81 πόντοι (το 36% των συνολικών πόντων), με τους νησιώτες να ευστοχούν σε 9 κατά μέσο όρο τρίποντα ανά βραδιά (27 πόντοι ανά αγώνα), όντας ασταμάτητοι από μακρινή απόσταση.

Ταυτόχρονα, η άτυπη big 3 τους, οι Μητσού, Δερμιτζάκης και Σκλήβας, ευθύνονται για τους 141 από τους 225 πόντους (το 63% τους δηλαδή), με το αποκορύφωμά τους να είναι οι 67 πόντοι (από τους 73) που πέτυχαν κόντρα στου Δρομείς της Τρίπολης στην 3η αγωνιστική!

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί και η γονιμότητα του συλλόγου του coach Καλαϊτζίδη στα δεύτερα ημίχρονο, όπου πετυχαίνουν κατά μέσο όρο 32 πόντους (το 43% των συνολικών πόντων), με τους 13 εξ αυτών να λαμβάνουν χώρα στην 4η και τελευταία περίοδο -μια ταπεινή απόδοση μονάχα αν δε λάβουμε υπ’ όψιν το γεγονός πως έχουν τελειώσει στο περασμένο 30λεπτο τα περισσότερα ματς τους.

Μακριά από τη Ρόδο όμως, όλα αλλάζουν…

 

 

Εκτός έδρας

Αρχικά, από τους 75 πόντους ο Διαγόρας πέφτει στους 51.5 (πτώση 23.5), ενώ από τα 9 τρίποντα ανά βραδιά κατρακυλάει στα 6.5 (19.5 πόντοι ανά βραδιά/ -7.5 ανά ματς), σε μια απόδοση που επηρεάζει προφανώς την απόδοση όλου του συνόλου!

Ένας από αυτούς τους λόγους δεν είναι άλλος από την ραγδαία μείωση της αποτελεσματικότητας της Big 3, η οποία από τους 47 πόντους ανά αγώνα στη Ρόδο πέφτει στους 26.5 (-20.5 ανά βραδιά) εκτός έδρας, κάτι που στοιχίζει πολλά θετικά στοιχεία…

Αναλυτικά (εντός έδρας- εκτός έδρας):

Μητσού: 19 πόντοι- 13 πόντοι μέσο όρο
Δερμιτζάκης: 16 πόντοι- 7.5 πόντοι μέσο όρο
Σκλήβας: 18 πόντοι- 12 πόντοι μέσο όρο

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί και το γεγονός πως η επίδοση των 32 πόντων στα δεύτερα μέρη των εκάστοτε συναντήσεων στο νησί του μειώνεται κατά 8.5 πόντους μακριά από αυτό (32 έναντι 23.5), ενώ την ίδια στιγμή και οι 13 πόντοι των ύστατων δεκαλέπτων μετατρέπονται άρδην σε 11.5 ανά αγώνα -κάτι που, δεδομένης και της ελάχιστης διαφοράς των ηττών του (-4), έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση των αποτελεσμάτων του.