
1) Το ντέρμπι μεταξύ των Μυκόνου και Πεύκης
Δύο από τις κορυφαίες ομάδες όλης της λίγκας, οι δύο καλύτερες του 3ου ομίλου, δύο εκ των ελάχιστων ακόμα αήττητων αρμάδων στη Γ’ Εθνική, οι ΑΟ Μυκόνου και ΑΟ Πεύκης, τέθηκαν αντιμέτωποι το μεσημέρι της Κυριακής (23/1) στις Κυκλάδες με φόντο ένα τεράστιο βήμα για την άνοδο στη Β‘.
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθ’ όλη τη διάρκειά του, με το μομέντουμ των δύο αντιπάλων να εναλλάσσεται διαρκώς πριν το τελικό ξέσπασμα των γηπεδούχων, που κατάφεραν να φτάσουν στην 10η νίκη τους σε ισάριθμες απόπειρες φέτος.
2) Όλο και πιο κοντά στη Β’ ο Μίλωνας
Όλοι δούλεψαν για τον ΑΟΝΣ «Ο Μίλων» αυτήν την Κυριακή, αφού εκτός του δύσκολου διπλού του στο Κορωπί, ο ΑΟ Δάφνης έκανε ένα ανέλπιστο δώρο στην αρμάδα της Νέας Σμύρνης κερδίζοντας στο μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι τον Ίκαρο Καλλιθέας.
Πλέον, η αρμάδα του Νίκου Καραγιάννη ξέφυγε με 2 νίκες και 2 ήττες από τη δεύτερη θέση, όπου πλέον συγκατοικούν οι προαναφερθέντες αντίπαλοί του, και εξασφάλισε ένα πολύτιμο μαξιλαράκι μιας ήττας μέχρι και την τελευταία αγωνιστική και το ματς ανόδου με την Δάφνη.
3) Γηπεδούχοι- Φιλοξενούμενοι
Στην παραδοσιακή… μάχη μεταξύ γηπεδούχων και φιλοξενούμενων, οι οικοδεσπότες ήταν αφιλόξενοι για ακόμα μια φορά μετρώντας 16 νίκες σε 29 ματς (55% επιτυχία).
Αναλυτικά τα σκορ ανά όμιλο:
1ος: 4-1
2ος: 3-2
3ος: 3-2
4ος: 2-3
5ος: 1-3
6ος: 3-2
+1) Τα τεράστια σκορ
Παρά το τρανό διάστημα αποχής και την πρεμιέρα του 2022 -κάτι που ελλοχεύει πολλές παγίδες- έγινε μια μικρή έκπληξη, με τις ομάδες να σκοράρουν πάρα πολύ στην τελευταία στροφή του Α’ Γύρου.
Συνολικά, έλαβαν χώρα 10 παιχνίδια με 80+ πόντους από μια ομάδα αλλά και 3 με 90+, με τους 105 που πέτυχε ο Σπάρτακος Ιωαννίνων στην έδρα της Νίκαιας 2012 -ακόμα μια στο φετινό πρωτάθλημα- να είναι και η κορυφαία επίδοση άλλων.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
ΑΟ Γαλάτιστας-Ζέφυρος 99-55
Ικαροι Γιαννιτσών-ΑΣ Καστοριάς 75-83
Ελπίδα Αμπελοκήπων-ΒΑΟ 83-74
ΓΣ Αλμυρού-ΑΟ Τρίκαλα 85-78
Νίκαια Λάρισας-Σπάρτακος Ιωαννίνων 70-105
ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου-ΑΣ Πέρα 57-88
ΚΑΠ-ΑΟ Ελευθερία Μοσχάτου 84-76
ΑΕ Πικερμίου-ΦΟ Βροντάδου 93-73
ΑΟ Δάφνης-ΑΕ Ίκαρου Καλλιθέας 83-76