Το 2021 έφυγε, με τα αφιερώματα του basketblog.gr στους 4 ομίλους της Β’ Εθνικής αλλά και τους 6 της Γ’ Εθνικής να αποτελούν τον απόλυτο αρωγό και για το 2022.

Όσον αφορά τη Γ’, φέτος, σε μια κανονική -τουλάχιστον προς το παρόν σεζόν- μια από τις πλέον αγαπημένες εθνικές κατηγορίες των απανταχού φιλάθλων επιτέλους έχει την ευκαιρία να ξεπεταχθεί και να φανερώσει και πάλι τη μαγεία της μετά από μια ισχυρή μάχη με τον κορονοϊό για 1.5 περίπου χρόνο.

Έτσι, έχοντας ολοκληρωθεί πλέον το πρώτο μισό (υπολείπεται μια αγωνιστική για τον πρώτο γύρο), το basketblog.gr σας παρουσιάζει τα όσα ξεχώρισαν για το έτος που πέρασε στην εν λόγω λίγκα.

 

1) Η επιστροφή των ιστορικών ομάδων

Μπορεί εδώ και χρόνια να έχουν ξεφύγει από την παρουσία τους στην Α1/ Basket League, αλλά πολλές ιστορικές ομάδες της χώρας μας που αγωνίζονται στο εν λόγω πρωτάθλημα έχουν κάνει την αντεπίθεσή τους και βρίσκονται σε έναν ρυθμό ανόδου καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Φυσικά, ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον 2ο όμιλο του θεσμού, εκεί όπου συνυπάρχουν οι ΑΟΝΣ «Ο Μίλων», ΑΟ Δάφνης και Ίκαρος Καλλιθέας, οι οποίοι δίνουν μια λαμπρή μάχη μεταξύ τους για την άνοδο στη Β’ Εθνική μετρώντας 21 νίκες σε 24 ματς φέτος!

Επίσης, δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και ο ΚΑΟΔ, που μετά και την τρομερή του νίκη επί της Σταυρούπολης πριν από μερικές εβδομάδες φαίνεται πως έχει σημαντικό λόγο για να ονειρεύεται κάτι σπουδαίο.

 

2) Τον χαμό για τον υποβιβασμό

Μπορεί η μάχη για την επέλαση στις ανώτερες εθνικές κατηγορίες να έχει ξεκαθαρίσει μεταξύ συγκεκριμένων αντιπάλων σε ορισμένους ομίλους, ωστόσο εκείνη για τον υποβιβασμό καλά κρατεί στους περισσότερους (πέφτουν 2 ομάδες σε όλα τα γκρουπ εκτός από το 3ο, όπου υποβιβάζονται 3).

Όπως προκύπτει και από τα παρακάτω νούμερα, η κατάσταση στον 5ο είναι αυτή τη στιγμή πιο κοντά από ποτέ, με 7 από τις 10 ομάδες να χωρίζονται από μόλις 2 βαθμούς!

Αναλυτικά (αριθμός ομάδων – απόσταση βαθμών):

1ος: 5 ομάδες – 2 βαθμοί
2ος: 4 ομάδες – 2 βαθμοί
3ος: 5 ομάδες – 3 βαθμοί
4ος: 5 ομάδες – 3 βαθμοί
5ος: 7 ομάδες – 2 βαθμοί
6ος: 3 ομάδες – 3 βαθμοί

3) Η διαφορά δυναμικότητας

Παρά την ανταγωνιστικότητα που υπάρχει στην πλειονότητα των γκρουπ, πολλάκις τείνει να υπάρχει τρανή διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των καλύτερων και των χειρότερων ομάδων της κατηγορίας, με τους 3ο και 4ο όμιλο να έχουν και τη μεγαλύτερη απόσταση με +9 και +8 νίκες, αντίστοιχα.

Αναλυτικά (1η ομάδα – τελευταία ομάδα):

1ος: Αίολος 7-1/ Παναχαϊκή 1-7
2ος: Μίλων 8-0/ Παπάδος Γέρας 1-6
3ος: Μύκονος, Πεύκη 9-0/ Τήρων 0-9
4ος: Σπάρτακος Βίκος 8-0/ Νίκαια 2012 0-8
5ος: Ναύαρχος Βότσης 7-1/ Ίκαροι Γιαννιτσών 2-6
6ος: Σταυρούπολη 7-1/ Ζέφυρος 0-8