Σε 5 ημέρες από σήμερα (5/4), η φετινή σεζόν στα πέρατα της Γ’ Εθνικής θα έχει ολοκληρωθεί και επίσημα, με τη μοναδική αγωνιστική που απομένει και αναμένεται να διεξαχθεί την επερχόμενη Κυριακή, 10 Απριλίου, να κρίνει όλο το σκηνικό τόσο στη μάχη της παραμονής όσο και σε εκείνη της ανόδου στον 3ο όμιλο της εν λόγω λίγκας -του μοναδικού γκρουπ που μέχρι και την ύστατη στιγμή κρατάει την αγωνία σε υψηλά μέτρα σε αυτό το χρονικό σημείο.

Το basketblog.gr σας παρουσιάζει λοιπόν, όλα τα πιθανά σενάρια αφενός για τον προβιβασμό στη Β’ Εθνική και αφετέρου για την ανανέωση του ραντεβού με την τέταρτη τη τάξει εθνική κατηγορία και για την επόμενη χρονιά.

Άνοδος: Στην Πεύκη κρίνονται όλα

Ποιος να το περίμενε πως μια ομάδα με 19 νίκες σε ισάριθμα ματς δεν θα είχε καταλάβει ήδη την πρωτιά και πως θα κινδύνευε μέχρι και την τελευταία στροφή του πρωταθλήματος;
Γι’ αυτό, ο ΑΟ Πεύκης αξίζει φυσικά πολλά συγχαρητήρια για τη φετινή του παρουσία, αφού μετρώντας μόνο επιτυχίες σε όλα τα άλλα παιχνίδια πέραν αυτού στη Μύκονο έχει κατορθώσει να ελπίζει για την κορυφή.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά στην τελευταία αγωνιστική, όπου φιλοξενεί τους αήττητους μέχρι στιγμής Κυκλαδίτες.

 • Αν νικήσει με 5+ πόντους, τότε η άνοδος θα είναι δική του.
 • Αν όχι -ακόμα και αν κερδίσει μέχρι και 4 πόντους (η διαφορά δηλαδή της ήττας του στη Μύκονο, που δεν του φτάνει λόγω του αθροιστικού goal average μεταξύ τους)-, τότε οι φιλοξενούμενοι θα κόψουν πρώτη τη γραμμή του τερματισμού.

Το απόγευμα λοιπόν, της Κυριακής (17:00 – Β’ Πεύκης) θα αναγκάσει τα βλέμματα όλων λοιπόν να πέσουν πάνω του.

Αναλυτικά η βαθμολογία:

1. ΑΟ Μυκόνου 38 (19-0)/ +459

——————————————–

2. ΑΟ Πεύκης 37 (18-1)/ +277

 

Σωτήρια: Τρέμουν 4 ομάδες

Η κατάσταση είναι αρκετά πιο περίπλοκη αναφορικά με τη μάχη που δίνεται στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα σχετικά με την παραμονή στον 3ο όμιλο, που είχε και τα περισσότερα παιχνίδια όλων (22 αγωνιστικές θα λάβουν χώρα).

Μέχρι και την τελευταία στροφή λοιπόν, κινδυνεύουν 4 ομάδες: Οι ΑΟΚ Χαλανδρίου (27 βαθμοί, 6η θέση), ΑΕ Δικαίου (27 βαθμοί, 7η θέση), ΑΟ Ερμιονίδας (27 βαθμοί, 8η θέση) και ΑΣ Πέρα (26 βαθμοί, 9η θέση) -ενώ αξίζει να αναφερθεί πως εδώ και καιρό έχουν πέσει στις τοπικές ενώσεις οι Ποσειδώνας Λουτρακίου και Τήρωνας Αγίων Θεοδώρων, ο οποίος έχει κλείσει ήδη από την 21η αγωνιστική τις υποχρεώσεις του (δεν ταξίδεψε στην Κω, έχει ρεπό την Κυριακή).

Ας δούμε εκτενώς τα σενάρια παραμονής για την κάθε ομάδα ξεχωριστά:

ΑΟΚ Χαλανδρίου:

 • Σε περίπτωση νίκης στο μεγάλο ντέρμπι με την Ερμιονίδα, παραμένει αυτόματα στην κατηγορία.
 • Σε περίπτωση ήττας και νίκης του Πέρα κόντρα στον Ποσειδώνα, χρειάζεται ήττα της ΑΕ Δικαίου για να σωθεί. Σε αντίθετη περίπτωση υποβιβάζεται.

ΑΕ Δικαίου:

 • Σε περίπτωση νίκης στο Μαρούσι κόντρα στη βαθμολογικά αδιάφορη Νίκη τότε παραμένει ό,τι και αν γίνει στα υπόλοιπα ματς στην κατηγορία
 • Μπορεί να σωθεί ακόμα και με ήττα σε επίτευξη τριπλής ισοβαθμίας με Πέρα και Ερμιονίδα (νίκη Χαλανδρίου δηλαδή). 

ΑΟ Ερμιονίδας:

 • -Σε περίπτωση νίκης κόντρα στο Χαλάνδρι, σώζεται αυτόματα ό,τι και αν συμβεί στα υπόλοιπα ματς.
 • Σε περίπτωση ήττας και νίκης του Πέρα κόντρα στον Ποσειδώνα, υποβιβάζεται ακόμα και στο σενάριο που χάνει η ΑΕΔ, αφού δεν έχει τη μεταξύ τους ισοβαθμία.
 • Αν ηττηθεί και ταυτόχρονα χάσει το Πέρα, σώζεται. 

ΑΣ Πέρα:

 • Σε περίπτωση νίκης κόντρα στον Ποσειδώνα, σώζεται αυτόματα γιατί έχει τη διαφορά πόντων για ισοβαθμία με κάθε άλλη ομάδα.
 • Σε περίπτωση ήττας, υποβιβάζεται αυτόματα.

Αναλυτικά η βαθμολογία:

6. ΑΕ Δικαίου Κω 27 (8-11)

7. ΑΟΚ Χαλάνδρι 27 (8-11)

8. ΑΟ Ερμιονίδας 27 (8-11)

——————————————–

9. ΑΣ Πέρα 26 (7-12)

 

Αναλυτικά η τελευταία αγωνιστική (10/4 – 17:00)

ΑΣ Πέρα – Ποσειδώνας Λουτρακίου
ΑΟ Ερμιονίδας – ΑΟΚ Χαλανδρίου
ΑΟ Πεύκης – ΑΟ Μυκόνου
Ελευθερία Μοσχάτου – ΚΑΠ
Νίκη Αμαρουσίου – ΑΕ Δικαίου

 

*με bold οι ομάδες που παλεύουν για την σωτηρία
**με italic οι ομάδες που παλεύουν για την άνοδο