Όσο περνάει ο αγωνιστικός καιρός, τόσο περισσότερο θα ανοίξει η απόσταση στο βαθμολογικό πίνακα κάθε κατηγορίας μεταξύ των κορυφαίων ομάδων και των λιγότερο καλών -σε μια συγκυρία που δεν παύει να δημιουργεί καταστάσεις αγωνίας και έντονου ρυθμού.
Κάτι ανάλογο φυσικά, συμβαίνει και στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, εκεί όπου η αήττητη πορεία των ΑΟ Μυκόνου και ΑΟ Πεύκης έχουν καλλιεργήσει μια πρωτοφανή κατάσταση στο βαθμολογικό πίνακα της λίγκας!

Μάχη για άνοδο

Όπως αναφέρθηκε άλλωστε, οι Μύκονος και Πεύκη είναι οι μοναδικές ομάδες που -κακά τα ψέματα- έχουν θέσει τις προϋποθέσεις για την άνοδό τους στη Β’ Εθνική (μια θα είναι η τελική νικήτρια), με τις 18 κοινές τους επιτυχίες σε ισάριθμα παιχνίδια να μην αφήνουν το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης, καθότι κερδίζουν με μέσο όρο διαφοράς της τάξης του +39 τους εκάστοτε αντιπάλους τους!

Μάλιστα, στην πρώτη αγωνιστική του 2022 και τελευταία του πρώτου γύρου αλλά και στην τελευταία της σεζόν θα τεθούν αντιμέτωποι, με το νικητή στα εν λόγω ματς να είναι και αυτός πιθανότατα που θα ανέλθει από τη Γ‘.

Η «φωτιά» στη μέση

2 βαθμοί χωρίζουν 7 ομάδες από την 3η μέχρι και την 9η θέση του πρωταθλήματος, με την Ελευθερία Μοσχάτου να είναι προς το παρόν (η ΚΑΠ χρωστάει 2 αγώνες) η καλύτερη εξ αυτών με 14 πόντους (5-4 ρεκόρ).

Από εκεί και κάτω, τη Νίκη Αμαρουσίου με τους ΑΟ Ερμιονίδας, ΑΟΚ Χαλανδρίου, ΚΑΠ, ΑΕ Δικαίου και ΑΣ Πέρα χωρίζει μόλις 1 βαθμός, κάτι που -αν και δεν θα επηρεάσει την άνοδο- καλείται να δημιουργήσει πολλά προβλήματα αναφορικά με τον υποβιβασμό στις τοπικές κατηγορίες.

Ακόμα και αν η ΚΑΠ κάνει το έργο της με ΑΕ Δικαίου και Τήρωνα Αγίων Θεοδώρων και φτάσει τους 16 βαθμούς και την 3η θέση, η κατάσταση δε διαφοροποιείται τόσο έντονα, με 6 συλλόγους να βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους 12 στροφές πριν το απόλυτο φινάλε.

Κεφάλαιο παραμονή

Ποσειδώνας Λουτρακίου και Τήρωνας Αγίων Θεοδώρων μετρούν 1 κοινή νίκη σε 18 ματς και σίγουρα είναι τα 2 μεγαλύτερα φαβορί για τον υποβιβασμό.
Ωστόσο, απέχουν μόλις 2 και 3 βαθμούς αντίστοιχα, από τη ζώνη της σωτηρίας, κάτι που με 12 αγωνιστικές μέχρι και το τέλος δε μπορεί φυσικά να στερήσει τις όποιες ελπίδες τους -ειδικότερα μάλιστα από τη στιγμή που ο αντίπαλός τους δεν είναι μια ομάδα αλλά 6-7!

Ουσιαστικά, ο νικητής στο μεταξύ τους match up θα έχει ένα ουρανοκατέβατο δώρο αν είναι σταθερά καλός και στη σειρά παιχνιδιών με τους άμεσους ανταγωνιστές, σε μια συγκυρία που αναμένεται να μας απασχολήσει για καιρό ακόμα και αν χάνουν κάθε αγώνα τους με -24 και -15 πόντους, αντίστοιχα…

 

Αναλυτικά η βαθμολογία:

1. ΑΟ Μυκόνου 18 (9-0)

2. ΑΟ Πεύκης 18 (9-0)

3. ΑΟ Ελευθερία Μοσχάτου 14 (5-4)

4. ΑΣ Νίκη Αμαρουσίου 13 (4-5)

5. ΑΟ Ερμιονίδας 13 (4-5)

6. ΑΟΚ Χαλάνδρι 13 (4-5)

7. ΚΑΠ 12 (5-2)

8. ΑΕ Δικαίου Κω 12 (4-4)

9. ΑΣ Πέρα 12 (3-6)

10. ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου 10 (1-8)

11. ΑΣ Τήρων Αγίων Θεοδώρων 9 (0-9)