Ο Ναύαρχος Βότσης είχε καθιερωθεί ήδη από την off- season ως ένα από τα ακλόνητα φαβορί του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, και έχοντας ξεκινήσει ήδη εξαιρετικά το πρωτάθλημα φαίνεται πως επιβεβαιώνει άρτια του λόγου το αληθές -με το νικηφόρο του σερί να αγγίζει πλέον τις 5 συναπτές επιτυχίες και να τον φέρνει στην 1η θέση του γκρουπ!

Ουσιαστικά, μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Αριστοτέλη Φλώρινας με 61-67, η αρμάδα του coach Καραμουσαλίδη έχει βρει τον εαυτό της εδώ και 2 περίπου μήνες, ούσα η κορυφαία ομάδα του ομίλου της σε αυτό το διάστημα -ακόμα και σε ένα σχετικά δύσκολο πρόγραμμα, όπου έχει αντιμετωπίσει τους Καστοριά (2η), ΔΕΚΑ (3η) και Αετούς Βέροιας (4η).

Η κύρια δυναμική του δεν είναι άλλη από την άμυνα, η οποία τον έσωσε στη δύσκολη αρχή στη λίγκα όταν ήταν αρκετά άστοχος και σκόραρε μόλις 62 πόντους ανά βραδιά στις 4 πρώτες αγωνιστικές (3-1).
Συγκεκριμένα, και με εξαίρεση την ήττα του από τον Αριστοτέλη, ο Ναύαρχος δέχεται μόλις 59 πόντους ανά αγώνα (294 συνολικά) και μόλις 52 (155 συνολικά) στα πρώτα 3 ματς του σερί του -κάνοντας εξαιρετικά τραχύ το έργο των αντιπάλων του, που δεν ήταν άλλες από τις κορυφαίες ομάδας του γκρουπ αυτή τη στιγμή (Καστοριά, ΔΕΚΑ, Αετοί)!

Για την ακρίβεια, η άμυνά του δεν ήταν μονάχα καλή ατομικά και ως αριθμός αλλά και εξαιρετική σε σχέση με τους μέσους όρους των εν λόγω αντιπάλων του, τους οποίους κρατούσε πολύ πιο χαμηλά από το δικό τους σύνηθες -με αποκορύφωμα την επίδοσή του κόντρα στον οργανισμό της Βέροιας, τον οποίο γκρέμισε από τους 74 μέσο όρο στους μόλις 41 (-33 πόντοι).

Αναλυτικά το ενεργητικό των αντιπάλων (γενικά- με Ναύαρχο Βότση):

Αετοί: (296/ 74 μ.ο – 41)
Καστοριά: (358/ 72 μ.ο – 52)
ΔΕΚΑ: (301/ 75 μ.ο – 62)

Συνολικά λοιπόν, αναγκάζει κάθε «εχθρό» του να σκοράρει 22 λιγότερους πόντους κατά μέσο όρο απέναντί του.

Ένα από τα κύρια όπλα του για να πολεμήσει την επιθετική ανάπτυξη δεν είναι άλλο από το μπλοκάρισμα του μακρινού σουτ, με το σύλλογο της Θεσσαλονίκης να έχει δεχθεί μέχρι στιγμής μόλις 16 τρίποντα στο νικηφόρο σερί του (3 ανά βραδιά/ 9 πόντοι/ το 15% των συνολικών πόντων), με τα 4 εξ αυτών να έρχονται στην άνετη νίκη της περασμένης πλέον Κυριακής (5/12) κόντρα στους Ίκαρους Γιαννιτσών (84-73) από τον Σαμαρά.
Αν δεν προσμετρηθούν αυτά λοιπόν, έχει επιτρέψει μόλις 12 από τη 2η αγωνιστική (2 ανά βραδιά/ 6 πόντοι/ το 10% των συνολικών πόντων) -συνθέτοντας ένα τρομερό δείγμα γραφής στα μετόπισθεν.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά αξίζει σαφώς και η άνοδός του στα δεύτερα ημίχρονα των εκάστοτε συναντήσεών του, όπου δέχεται μόλις 25 πόντους κατά μέσο όρο (το 42% των συνολικών πόντων), με τους 10 να λαμβάνουν χώρα στην 3η περίοδο και τους υπόλοιπους 15 στην 4η –όπου η γενική συγκομιδή χαλάει από τους 24 (season low) που επέτρεψε στους Ίκαρους χαλαρώνοντας από το +14 του τέλους του τρίτου δεκαλέπτου.

Αναλυτικά το παθητικό του ανά αντίπαλο στο 2ο ημίχρονο (συνολικά – 4η περίοδος):

Αετοί: 16 – 8
Καστοριά: 20 – 9
ΔΕΚΑ: 29 – 15
Γαλάζιοι: 31 – 17
Ίκαροι: 29 – 24