Πολλές συγκινήσεις έκρυβε και αυτή η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής με τον ΝΕΟΛ  και το Κορωπί να είναι οι δύο ομάδες που διατηρούν το απόλυτο στις πρώτες τρεις αγωνιστικές καθώς το Φάληρο και η Αχαγιά έχουν 1 και 2 αγώνες λιγότερους αντίστοιχα.

Ο ΝΕΟΛ έκανε την πιο πειστική εμφάνιση έως τώρα καθώς επικράτησε της Κηφισιάς με 101-84 στο κλειστό του Ληξουρίου.Οι παίκτες του Μάρκου Τζουγανάτου έβαλαν 50 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο με τους περιφερειακούς του να παίρνουν φωτιά από τα 6,75 καθώς Πολίτης και Θεωδωράκος πέτυχαν συνολικά 10 τρίποντα από τα 12 της ομάδας, ενώ παράλληλα οι ψηλοί των  γηπεδούχων περιόρισαν την δράση του Οικονόμου της Κηφισιάς που κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια στο πρώτο εικοσάλεπτο. Πλέον, οι νησιώτες θα βρεθούν στα Ηλίσια την επόμενη αγωνιστική με στόχο να διατηρήσουν το απόλυτο απέναντι σε μία ομάδα που έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα έως τώρα στην απόδοση της από αγώνα σε αγώνα.

Από την άλλη, η άλλη αήττητη ομάδα του ομίλου, το Κορωπί μπορεί να μην ρίχνει κατοστάρες, αλλά αποτελεί μία συγκροτημένη ομάδα που διαχειρίζεται καλά τις ειδικές καταστάσεις καθώς και οι τρεις αναμετρήσεις που έχει πάρει το ροζ φύλλο αγώνα έως τώρα κρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό υπέρ της στη τελευταία περίοδο, ενώ στις δύο τελευταίες η διαφορά νίκης ορίστηκε κάτω από τους 5 πόντους.Μάλιστα, σε κάθε αγώνα βρίσκει διαφορετικούς πρωταγωνιστές καθώς στις νίκες απέναντι σε Γλαύκο και Χαλάνδρι ο Κατωπόδης ήταν καταιγιστικός με 46 πόντους συνολικά, όμως δίπλα του είχε διαφορετικό…σωματοφύλακα. Απέναντι στον Γλαύκο, ο Μερκούρης ήταν δεύτερος σκόρερ με 16, ενώ στο χθεσινό αγώνα ο Κουτουφάς ήταν ο δεύτερος με 14 πόντους. Τέλος, στο παιχνίδι με την Ακράτα, ο Κατωπόδης είχε 10 μόλις πόντους, όμως ο Μουρατίδης πήρε «φωτιά» και οδήγησε την ομάδα του με 21 πόντους. Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι η συνέχεια της ομάδας του Δρακόπουλου παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Τέλος, η 3η αγωνιστική του 1ου ομίλου είχε μεγάλο νικητή το τρίποντο καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις όποιος τα έβαλε πήρε και την νίκη. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, οι Πολίτης και Θεωδωράκος πέτυχαν συνολικά 10 τρίποντα στη νίκη του ΝΕΟΛ, ενώ ο Κατωπόδης έβαλε 6 στην επικράτηση επί του Χαλανδρίου. Ακόμη, στην Ερμιόνη, ο Αναγνωστάκης του ΚΑΟΚ εκτέλεσε τους γηπεδούχους με 6 τρίποντα και 32 πόντους, ενώ ο μόνος που δεν έφυγε από το γήπεδο νικητής, παρότι ήταν πολύ εύστοχος από τα 6,75, ήταν ο Μακρυγιάννης της Κηφισιάς που πέτυχε  5 τρίποντα και 19 πόντους στην ήττα της ομάδας του στη Κεφαλλονιά.

Photo Credits:Γ.Σ. Κορωπίου