Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για τη θέση του Διοικητικού Συμβούλου της ΕΟΚ στις περασμένες πλέον Εκλογές της και ισχυρός άνδρας του Ικάρου Καλλιθέας, ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωσε κατά της Ομοσπονδίας, στην οποία και αναφέρει τους προβληματισμούς για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η χειμερινή μεταγραφική περίοδος στις εθνικές κατηγορίες.

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Στις εκλογές του 2021 όλοι πιστέψαμε ότι μία νέα ημέρα ξημέρωνε για το ελληνικό μπάσκετ. Μία ημέρα που θα έβρισκε την ΕΟΚ σε ρόλο συνεργάτη να αφουγκράζεται τα προβλήματα και τους προβληματισμούς των σωματείων. Μία Ομοσπονδία που θα νομοθετεί και θα παίρνει αποφάσεις έχοντας πρώτα ακούσει όλες τις απόψεις. Ο κ. Λιόλιος προεκλογικά δεσμεύτηκε ότι πριν από κάθε μεγάλη αλλαγή θα ανοίγει το δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ της ΕΟΚ και των ομάδων.

Στην περίπτωση της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται ολέθρια. Από τις 2 Νοεμβρίου (!!!) ως Ίκαρος Καλλιθέας έχουμε πει ότι η χειμερινή μεταγραφική περίοδος είναι μία σωστή απόφαση, όμως δεν γίνεται αυτή να γίνει ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ. Παρά τις φωνές ανησυχίας, τις επιστολές και τις οχλήσεις μας προς την ΕΟΚ, το προεδρείο της Ομοσπονδίας -μετά λύπης μας- επέλεξε, να χαράξει το δικό του δρόμο αγνοώντας τις φωνές ανησυχίας. Αυτή η απόφαση, δυστυχώς, μας έκανε θεατές παικτών που παρότι έχουν πληρωθεί κανονικά «εκβιάζουν» σωματεία (είτε με αποχή σε προπονήσεις, είτε με λευκές απεργίες στους αγώνες) για να πάρουν μεταγραφές με αποτέλεσμα αγώνες να αλλοιώνονται και το κύρος των πρωταθλημάτων να δέχεται σημαντικό πλήγμα.

Ως Ίκαρος Καλλιθέας ελπίζουμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή, η ΕΟΚ θα ακούσει τις ανησυχίες των σωματείων και θα επικοινωνήσει με όλες τις πλευρές, με σκοπό αυτή η ρηξικέλευθη αλλαγή που επιχειρήθηκε να γίνει για το καλό του ελληνικού μπάσκετ κι όχι να λειτουργήσει ως μία απόφαση μπούμερανγκ».