Μία σημαντική πρωτοβουλία πήραν τέσσερις ομάδες της Β’ Εθνικής, προκριμένου να βοηθήσουν τους πυρόπληκτους σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται μάλιστα για τέσσερις συλλόγους που βρίσκονται σε τελείως διαφορετικά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας: τον ΟΦΗ, τον Πρωτέα Βούλας, τον Ερμή Σχηματαρίου και τη ΧΑΝΘ.

Ο Ερμής και η ΧΑΝΘ άνοιξαν τα γήπεδά τους, προκειμένου να φιλοξενήσουν πυρόπληκτους, όπως μπορείτε να δείτε και στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου από το Σχηματάρι. Ο ΟΦΗ και ο Πρωτέας Βούλας, από τη μεριά τους, συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές.

Αναλυτικά:

ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

«Αφήστε τα πληκτρολόγια !!!!
Αφήστε τις υποδείξεις …
Αφήστε την κριτική για αργοτερα …
Σηκωθείτε να προσφέρετε …
Γιατί είμαστε ευλογημένοι που δεν είμαστε στην θέση αυτών των ανθρώπων που από σήμερα θα φιλοξενούμε στο γήπεδο μας !!!
Η Αλληλεγγύη απαιτεί ΠΡΑΞΕΙΣ !!!!!!»

ΟΦΗ

«Από σήμερα ως στις 11/08 συλλέγονται από την αντιδημαρχία πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου είδη πρώτης ανάγκης (ΕΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ) για τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών.

Παρακαλούμε όλους τους φίλους της ομάδας μας και όχι μόνο, που θέλουν να βοηθήσουν την προσπάθεια αυτή να μεταβούν στον θερινό κινηματογράφο «Βηθλεέμ» (κατά τις ώρες των προβολών 21:00 και μετά) ώστε να τα παραδόσουν στην αρμόδια ομάδα του δήμου.

Άμεση ανάγκη για:

•Ζωοτροφές
•Σεντόνια
•Κλινοσκεπάσματα
•Ρούχα
•Παπούτσια
•Είδη πρώτης υγιεινής
•Ιατρικά είδη

Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα μας»

ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ

«Ο Α.Ε.Ο. Πρωτέας Βούλας καλεί τα μέλη του να στηρίξουν την πρωτοβουλία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με σκοπό τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας.

Πρωτοβουλία υποστήριξης των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από τις φωτιές αναλαμβάνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Ο Δήμος μας, προσκαλεί όλους, πολίτες και φορείς της πόλης, επαγγελματίες, συλλόγους γονέων, εξωραϊστικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους και όλες τις φιλανθρωπικές οργανώσεις να δώσουν από το απόθεμα ψυχής τους, είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας.

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου του Δημαρχείου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (Λεωφόρος Κ. Καραμανλή 18), στο χώρο υποδοχής πολιτών (φουαγιέ) και θα είναι σε εξέλιξη σήμερα Παρασκευή 6 Αυγούστου έως τις 22:00 και θα συνεχιστεί το Σάββατο και την Κυριακή 7 και 8 Αυγούστου από τις 08:00 έως και τις 22:00.

Παρακαλούνται όσα από τα μέλη του Πρωτέα προτίθεται να συμμετάσχουν στη δράση, να φέρουν τα παρακάτω είδη που έχουν ζητηθεί από τους συντονιστές:

▪ Είδη ρουχισμού: Ζακέτες, φόρμες, παπούτσια ενηλίκων και παιδικά ρούχα σε καλή κατάσταση.
▪ Είδη Τροφίμων: Στερεές τροφές άμεσα καταναλώσιμες (να μη θέλουν μαγείρεμα όπως κονσέρβες όλων των ειδών), μπάρες δημητριακών, εμφιαλωμένα νερά όλων των μεγεθών συσκευασίας, πορτοκαλάδες λεμονάδες, ισοτονικά, γάλατα μακράς διαρκείας, παιδικά γάλατα, μπισκότα, χυμούς, σερβίτσια μίας χρήσεως και τροφές ζώων (γατοτροφή, σκυλοτροφή, ξηρά τροφή για ιπποειδή κ.λ.π.).
▪ Είδη Καθαριότητας και Ατομικής Υγιεινής: Απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής, πάνες ηλικιωμένων, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, χαρτί κουζίνας και υγείας, αντισηπτικά όλων των ειδών και μεγεθών, προστατευτικές μάσκες προσώπου, γάζες και πλαστικούς επιδέσμους, πετσέτες προσώπου.
▪ Φάρμακα: Αναλγητικά και αντιπυρετικά ευρέως φάσματος όπως depon, Panadol κ.α., betadine, παιδικά σιρόπια αντιισταμινικές αλοιφές, αλοιφές για εγκαύματα, φυσιολογικό ορό, οφθαλμολογικά κολλύρια).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου: 15888

Ώρες λειτουργίας του Δημαρχείου:

• Παρασκευή: 08.00 έως τις 22.00
• Σάββατο: 08.00 έως τις 22.00
• Κυριακή: 08.00 έως τις 22.00».

ΧΑΝΘ

«Με αίσθημα ευθύνης και συμπαράστασης στο δράμα των συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, η Χ.Α.Ν.Θ. προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής στη Δ’ περίοδο των κατασκηνώσεών της στη Χαλκιδική για παιδιά από τις πληγείσες οικογένειες. Σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς και τις τοπικές αρχές έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε άμεσα να φιλοξενήσουμε τα παιδιά και να βοηθήσουμε τις οικογένειες στη διαχείριση της επόμενης ημέρας. Επιπλέον, σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο, η Χ.Α.Ν.Θ. διαθέτει τις εγκαταστάσεις της στο ορεινό εκπαιδευτικό Κέντρο του Νυμφαίου για φιλοξενία πυρόπληκτων οικογενειών.

Με την ευχή οι καταστροφικές πυρκαγιές να σταματήσουν σύντομα και το κακό να σταματήσει εδώ.».