Το δικό του μήνυμα για τη ξέφρενη κατάσταση με τις πυρκαγιές στο λεκανοπέδιο της Αττικής θέλησε να δώσει δημόσια ο πρόεδρος ΔΣ του Πρωτέα Βούλας, Χρήστος Βασιλειάδης, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες του Δήμου της Αθήνας να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους όταν αυτό κριθεί καίριο για να δοθεί γοργά ένα τέλος στον πύρινο εφιάλτη.

Αναλυτικά το μήνυμα:

«Αγαπητοί φίλοι,
Τον τελευταίο καιρό ζούμε απίστευτες καταστάσεις στη χώρα μας με τις φωτιές. Τη στιγμή που καίγονται τα δάση μας συντελείται μία πραγματικά ανείπωτη οικολογική καταστροφή. Η σκέψη μας είναι με όλους αυτούς που άλλαξε η ζωή τους, βλέποντας να καίγονται τα σπίτια τους, να καταστρέφεται η επαγγελματική τους δραστηριότητα, να ξυπνούν το πρωί μέσα στα καμμένα, αντί στην ομορφιά του δάσους που ήταν γύρω τους.

Ο κίνδυνος για νέες καταστροφές δεν έχει περάσει. Αντίθετα, με τη συνεχιζόμενη ξηρασία, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν, όλοι κινδυνεύουμε.

Ο Δήμος μας είναι επαρκώς οργανωμένος και η Πολιτική Προστασία κάνει ότι μπορεί για να μας έχει όλους ασφαλείς. Όμως οι συνθήκες είναι τέτοιες που χρειάζεται η βοήθεια όλων μας, μέχρι τουλάχιστον να κοπάσει ο κίνδυνος. Και η βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε είναι στο επίπεδο της πρόληψης, με περιπολίες εθελοντών, ειδικά τη νύχτα, κυρίως για τον έγκαιρο εντοπισμό κάποιας πυρκαγιάς, η ακόμα και την αποτροπή εμπρησμών, αν και εφόσον υπάρξουν.

Η προστασία από τις πυρκαγιές είναι καθήκον όλων μας. Έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου 3Β και σας καλώ να κάνετε το ίδιο. Όσο περισσότεροι είμαστε τόσο πιο εύκολο γίνεται το δικό μας έργο, αλλά και αυτό της Πολιτικής Προστασίας.

Παρακαλώ όσους μπορούν και θέλουν να τηλεφωνήσουν στην Πολιτική Προστασία και να δηλώσουν την εθελοντική τους προσφορά. Καλέστε στο 210 8961444 άμεσα. Κανείς μας δεν περισσεύει.
Χρήστος Βασιλειάδης
Πρόεδρος ΔΣ»