Η νίκη του Παλαιού Φαλήρου επί της Μεγαρίδας άλλαξε την κατάσταση στην κορυφή του 2ου ομίλου της Β’ Εθνικής, καθώς επέτρεψε στο Αιγάλεω να “πιάσει” τη ΝΕΜ στη βαθμολογία. Αυτό δεν σημαίνει πάντως ότι το “Σίτι” απέκτησε κάποιο προβάδισμα. Ίσα ίσα που η ομάδα των Μεγάρων εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι στην κούρσα προς την Α2 με οκτώ αγωνιστικές να απομένουν.

Ο λόγος δεν είναι μόνο ότι η ΝΕΜ έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας λόγω της νίκης που σημείωσε επί του Αιγάλεω την προηγούμενη εβδομάδα. Η ομάδα του Γιώργου Μάνταλου έχει επίσης και πιο “βατό” πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Όπως μπορείτε να δείτε και στον πίνακα που ακολουθεί, η ΝΕΜ “ακολουθεί” το πρόγραμμα του Αιγάλεω, καθώς θα ολοκληρώσει το πρωτάθλημα με την ίδια τετράδα αγώνων που έχει η ομάδα του Αλέξανδρου Ζαβού τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες (Άρη Νίκαιας εκτός έδρας, Δούκα εντός, ΑΟΚ Χανιά εκτός, Ηλυσιακό εντός).

ΟΙ “ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ”: ΕΦΑΟΖ, ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΧΑΝΙΑ

Στα υπόλοιπα τέσσερα ματς, πάντως, η Μεγαρίδα έχει εντός έδρας τον Πανιώνιο και τον ΟΦΗ και εκτός έδρας τον Μανδραϊκό και τα Μελίσσια. Το Αιγάλεω, από την άλλη, έχει μπροστά του ένα επικίνδυνο εντός έδρας παιχνίδι με την φορμαρισμένη ΕΦΑΟΖ και τα Μελίσσια, ενώ εκτός έδρας έχει να πάει στον Άγιο Δημήτριο (Κρόνο) και στη Βούλα (Πρωτέας).

Θέλετε να εξετάσουμε το πρόγραμμα των δύο ομάδων με αριθμούς; Οι αντίπαλοι της ΝΕΜ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος έχουν συνολικό ρεκόρ 54-83 (39,4%) και του Αιγάλεω 63-77 (45%).

Εν κατακλείδι, το Αιγάλεω δεν έχει περιθώριο για ούτε μία ήττα απέναντι σε τρεις από τις πέντε καλύτερες (βάσει βαθμολογικής θέσης) ομάδες του ομίλου. Παράλληλα, περιμένει από τη Μεγαρίδα να στραβοπατήσει, έχοντας μπροστά της επτά τις οκτώ τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας (πλην του Κρόνου) και το κομβικής σημασίας παιχνίδι στα Χανιά. Ένα ματς που ενδεχομένως να καθορίσει και ολόκληρο το πρωτάθλημα…

Το πρόγραμμα των δύο “μονομάχων”:

ΝΕ ΜΕΓΑΡΙΔΑΣ Αγωνιστική ΑΙΓΑΛΕΩ
Πανιώνιος 19η Άρης Νίκαιας
Μανδραϊκός 20ή Δούκας
Μελίσσια 21η ΑΟΚ Χανιά
ΟΦΗ 22η Ηλυσιακός
Άρης Νίκαιας 23η Πρωτέας Βούλας
Δούκας 24η ΕΦΑΟΖ
ΑΟΚ Χανιά 25η Κρόνος
Ηλυσιακός 26η Μελίσσια

* Με έντονα μαυρισμένα γράμματα οι εκτός έδρας αγώνες