Ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου λύγισε στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ με 78-71 για την 17η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Β΄ Εθνικής κατηγορίας.

Ωστόσο η ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση, έχοντας έντονα παράπονα από την διαιτησία του Χριστινάκη.

Η σχετική ανακοίνωση της διοίκησης, αναφέρει:

Ο ΓΣ ΚΡΟΝΟΣ είναι ένα ιστορικό σωματείο που υπηρετεί τον υγιή αθλητισμό χωρίς να ασχολείται με την διαιτησία και τα διαιτητικά «λάθη» όταν αυτά δεν αλλοιώνουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα.

Δεν ζητήσαμε ποτέ εύνοια, μόνο ισοτιμία επειδή για εμάς όλα τα Σωματεία θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από την διαιτησία με αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια, με φίλαθλο αθλητικό πνεύμα, με σεβασμό στην προσφορά τους στον αθλητισμό αλλά κυρίως με σεβασμό στο όνομα και στην ιστορία τους.

Δυστυχώς όμως, αυτό το οποίο εισπράξαμε στον κρίσιμο για την παραμονή μας στην Β’ Εθνική κατηγορία εκτός έδρας αγώνα της ομάδας μας με τον ΟΦΗ, ήταν ακριβώς το αντίθετο.

Ο σύλλογός μας αντιμετωπίσθηκε με εχθρική διαιτησία από τον κ. Χριστιανάκη και με προσβλητική στάση -για διαιτητή- η οποία εκτός της απαξίωσης του αθλήματος και του ρόλου του, αδίκησε καταφανώς την Ομάδα μας.

Ο εν λόγω διαιτητής με τα συνεχιζόμενα λάθος σφυρίγματά στο τέλος του αγώνα και ενώ η διαφορά ήταν στους τέσσερις πόντους, μας στέρησε το δικαίωμα να διεκδικήσουμε την νίκη δίνοντας συνεχώς ανύπαρκτα φάουλ στην αντίπαλη ομάδα.

Ο καθένας μπορεί να κάνει λάθη όταν όμως είναι επαναλαμβανόμενα και μάλιστα σε τόσο μικρό και κρίσιμο χρονικό διάστημα αυτό χαρακτηρίζεται ως «επιλογή».

Η ομάδα μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται με αξιοπρέπεια και ελπίζουμε οι αρμόδιοι φορείς να φροντίσουν να προφυλάξουν το άθλημα ώστε να μην ξανασυναντήσουμε τέτοιου είδους διαιτησίες!!

ΓΣ ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ