Το Αιγάλεω πέρασε το φετινό καλοκαίρι μέσα από 40 κύματα για να μπορέσει να δώσει το παρόν στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Η δυναμική των προηγούμενων ετών που έφερε τις ανόδους από την Α’ ΕΣΚΑ στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, δεν υπήρχε πλέον. Η ομάδα χτίστηκε τη φετινή σεζόν με πολύ περιορισμένο μπάτζετ και με μοναδικούς παραμένοντες στο ρόστερ το Νίκο Κούρτη και τον ηγέτη της ομάδας, Χριστόδουλο Καράβολα.

Πόσο δύσκολο ήταν για μία ομάδα που φτιάχτηκε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και με παίκτες που δεν είχαν μεγάλη εμπειρία, να έχουν ένα θετικό ξεκίνημα; Πάρα πολύ δύσκολο. Κι όμως το “Σίτι” όχι απλά τα κατάφερε, αλλά πέτυχε το 3/3 με αποτέλεσμα να έχει σκαρφαλώσει μόνο πρώτο στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω κι αν υπάρχουν αγώνες που δεν έχουν διεξαχθεί ακόμα. Το πρόγραμμα δεν ήταν εύκολο, μιας και υπήρχε η πρεμιέρα με τον Ιωνικό ΝΦ που επίσης είναι αποδυναμωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όμως η αναμέτρηση παραμένει ντέρμπι, ενώ υπήρχε και το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ, αγώνας στον οποίο υπήρχε και το ταξίδι που πρόσθετε περαιτέρω κούραση στους παίκτες. Το σύνολο του Δημήτρη Λιόγα όμως κατάφερε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και να έχει 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Πρωταγωνιστής και της φετινής πορείας του Αιγάλεω είναι ο μεγάλος ηγέτης της ομάδας, Χριστόδουλος Καράβολας. Με 26 πόντους κατά μέσο όρο αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της ομάδας και τον άνθρωπο που βγαίνει μπροστά όταν η μπάλα κολλάει. Με τέτοιες εμφανίσεις σε ομαδικό επίπεδο αλλά και τον ίδιο τον Καράβολα να πετυχαίνει το ένα τρίποντο μετά το άλλο (έχει ήδη πετύχει 12) και φυσικά τη σφραγίδα του Δημήτρη Λιόγα που γνωρίζει όσο λίγοι την κατηγορία, το Αιγάλεω μπορεί να ελπίζει σε μία άνετη παραμονή και να βλέπει όλο και ψηλότερα τη βαθμολογία. Η δύναμη της φανέλας αυτής της ομάδας είναι πολύ βαριά και κάθε Κυριακή θα δίνει τη δική της μάχη.