Νωρίς νωρίς ολοκλήρωσε τις μεταγραφικές κινήσεις του για την επερχόμενη σεζόν στη Β’ Εθνική ο Εθνικός. Οι “κυανόλευκοι” παρουσίασαν λοιπόν σήμερα (4/8) την ομάδα με την οποία θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα, έχοντας ως έδρα το Παπαστράτειο και δωδεκάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 24 χρόνια.

Αναλυτικά:

«H ομάδα μας ολοκλήρωσε το ρόστερ της για τη νέα σεζόν.

Ο Εθνικός, με γνώμωνα παντα οτι πρέπει να παρουσιάζετε δυνατος και ανταγωνιστικός μεσα στο γήπεδο, αλλα κοιτώντας πλέον και τη δημιουργία στερεών βάσεων για τα επόμενα χρόνια και αναμένοντας την επιστροφή του στην φυσική του έδρα το Παπαπστράτειο, αποφασισε και υλοποιήσει μια διαφορετική φιλοσόφια, με στόχο να παρουσιάσει μέσα στο γήπεδο τη νεανικότερη ομάδα όλων των εποχών με τη δωδεκάδα να έχει μέσο όρο τα 24 έτη.

Με την ανδρική ομάδα προπονούνται και πέντε παίκτες των τμημάτων υποδομής του συλλόγου. Οι νεαροί αθλητές, που προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας, κάνουν προπονήσεις με τους παίκτες της ανδρικής ομάδας και λαμβάνουν σημαντικές εμπειρίες, που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη τους.

Στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας βρίσκονται δύο γηγενής παίκτες. Συγκεκριμένα, οι Ορέστης Κατσαμπάνης και Στέλιος Καραφαντής είναι παίκτες από την Ακαδημία της ομάδας. Τα προηγούμενα χρόνια είχαν παραχωρηθεί με υποσχετική σε άλλες ομάδες, ώστε να «ψηθούν», και πλέον είναι έτοιμοι να ενισχύσουν το σύλλογο μας.
Μέσα απ΄αυτή τη διαδικασία και με τους αθλητές να δίνουν το μάξιμουμ για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αναλογιζόμενοι την πλήρη ανανέωση και τη νέα φιλοσοφία, κάθε νίκη θα αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχτούν οι επιτυχίες του μέλλοντος.
Το ρόστερ της ομάδας:

Playmaker: Λεωνίδας Βαϊδάκης 31 ετών
Playmaker: Δημήτρης Καρυστινός 25 ετών
Playmaker: Φραγκίσκος Κατσοχειράκης 19 ετών
Shooting Guard: Κώστας Μπασδέκης 30 ετών
Shooting Guard: Ορέστης Κουζούνης 21 ετών
Small Forward: Στέλιος Καραφαντής 22 ετών
Small Forward: Νικόλας Παπουτσής 25 ετών
Small Forward: Βαγγέλης Γεωργιάδης 23 ετών
Power Forward: Δημήτρης Λιβανός 22 ετών
Power Forward: Βασίλης Καραδημητρίου 23 ετών
Center: Ανδρέας Κασιούμης 23 ετών
Center: Βαγγέλης Βασιλακάκης 23 ετών

Οι έφηβοι που λαμβάνουν μέρος στις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας:

Πάρης Βαγιόπουλος
Μάριος Βακόνδιος
Λευτέρης Καραμολέγκος
Μιχάλης Ραπτόπουλος
Γιώργος Σαούλης».