Μία αγωνιστική απέμεινε, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο 1ος γύρος στη Β’ Εθνική και η κατάσταση μοιάζει πολύ ρευστή σε 1ο, 3ο και 4ο όμιλο, όπου οι μνηστήρες της ανόδου είναι πολλοί. Καμία σχέση δηλαδή με την κατάσταση που επικρατεί στο 2ο όμιλο. Εκεί όπου η υπόθεση “άνοδος” είναι κούρσα για δύο.

Μία ματιά να ρίξει κανείς στη βαθμολογία, θα αντικρίσει την εξής εικόνα: το Αιγάλεω στην 1η θέση με ρεκόρ 11-1 και στη 2η τη ΝΕ Μεγαρίδας με τον ίδιο απολογισμό, αλλά και το μειονέκτημα στην ισοβαθμία, λόγω της ήττας που υπέση στην έδρα του “Σίτι”.

Από εκεί και πέρα; Το χάος. Το αμέσως επόμενο καλύτερο ρεκόρ το μοιράζονται ο Πρωτέας Βούλας και ο Πανιώνιος, που έχουν έξι νίκες και τέσσερις ήττες. Στη βαθμολογία, βέβαια, ψηλότερα βρίσκονται ο Ηλυσιακός και ο ΕΦΑΟΖ και τα Χανιά, που έχουν όμως πέντε ήττες στο πρωτάθλημα.

2014-15: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ… ΚΟΥΡΣΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΣΤΗ Β’ ΕΘΝΙΚΗ

Με άλλα λόγια, μην περιμένετε κάποια ομάδα να μπει σφήνα στο Αιγάλεω και στη ΝΕΜ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, σε μία μονομαχία που θυμίζει πολύ την κούρσα που έκαναν τη σεζόν 2014-15 ο Προμηθέας Πάτρας και οι Μαχητές Δόξας Πεύκων (όπως ονομάζονταν ακόμα τότε) στον 1ο όμιλο και η Κύμη με τον Φάρο Κερατσινίου στο 2ο. Εκείνη ήταν η τελευταία φορά που δύο ομάδες ξεχώρισαν τόσο έντονα από τις υπόλοιπες στη Β’ Εθνική.

Τη σεζόν 2014-15 η Κύμη είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα στο “νότιο όμιλο” με ρεκόρ 24-2 και +357 στη διαφορά πόντων (+13,7 μ.ό.), με τον Φάρο να ακολουθεί με 22-4 και +210 (+8,1). Η επόμενη ομάδα (Πανερυθραϊκός) τερμάτισε πέντε βαθμούς πιο πίσω (17-9). Στο “βόρειο όμιλο” ο Προμηθέας είχε 24-2 και +319 (+12,3 μ.ό.), ενώ οι δεύτεροι Μαχητές 23-3 με +359 (13,8). Η επόμενη ομάδα ήταν το Άργος Ορεστικό με ρεκόρ 18-8.

Κάτι αντίστοιχο περιμένουμε να δούμε και φέτος λοιπόν στο 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Δύο ομάδες να… σφάζονται δηλαδή για μία θέση στον ήλιο της Α2 και τις υπόλοιπες να παίζουν ρόλο ρυθμιστή. Όσες δεν κινδυνεύσουν τουλάχιστον. Εκεί βρίσκεται και το “κλειδί” της ανόδου. Ποιος θα κάνει το στραβοπάτημα; Το Αιγάλεω έχει ήδη κάνει ένα (με την ήττα στα Ιλίσια), κι ας προπορεύεται μέχρι στιγμής στη βαθμολογία. Η ΝΕΜ θα κάνει; Ιδού η απορία…

Το πρόγραμμα των δύο μονομάχων μέχρι τέλους:

ΑΙΓΑΛΕΩ VS ΝΕΜ
Μελίσσια 13η αγωνιστική Ηλυσιακός
Παλαιό Φάληρο (κ.θ.) 14η αγωνιστική Πρωτέας Βούλας 
Πανιώνιος  15η αγωνιστική  ΕΦΑΟΖ
Μανδραϊκός (κ.θ.) 16η αγωνιστική Κρόνος 
ΝΕΜ  17η αγωνιστική Αιγάλεω 
ΟΦΗ (κ.θ.) 18η αγωνιστική Παλαιό Φάληρο 
Άρης Νίκαιας  19η αγωνιστική Πανιώνιος 
Δούκας 20ή αγωνιστική Μανδραϊκός 
ΑΟΚ Χανιά  21η αγωνιστική Μελίσσια 
Ηλυσιακός 22η αγωνιστική ΟΦΗ 
Πρωτέας Βούλας  23η αγωνιστική Άρης Νίκαιας 
ΕΦΑΟΖ 24η αγωνιστική  Δούκας
Κρόνος 25η αγωνιστική ΑΟΚ Χανιά 
Μελίσσια 26η αγωνιστική Ηλυσιακός 

* Με bold τα εκτός έδρας παιχνίδια

Poll Maker