Ο Δημήτρης Καρατάσιος είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΛ καθώς οι «Βυσσινί» τα βρήκαν σε όλα με τον Κεραυνό Λάρισας και η μετακίνηση του Έλληνα γκαρντ είναι γεγονός.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΛ και ο Κεραυνός Λάρισας έχουν μια εποικοδομητική συνεργασία κάτι που αποδεικνύεται τόσο από την μεταγραφή του Δημήτρη Καρατάσιου, όσο και από το γεγονός πως παραχωρήθηκαν με υποσχετική στον Κεραυνό οι έφηβοι Νίκος Παπαϊωάννου, Δημήτρης Τζήμας και Δημήτρης Σταθάκος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΛ: Η Διοικούσα Επιτροπή της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΛ ανακοινώνει τη συμφωνία με τη διοίκηση του Κεραυνού Λάρισας για τη μετακίνηση του Δημήτρη Καρατάσιου στο σωματείο μας.

Ο Καρατάσιος έχει γεννηθεί το 1992 και με ύψος 1.95 μ. αγωνίζεται ως γκαρντ. Ξεκίνησε την πορεία του από την ομάδα του Κεραυνού Λάρισας το 2005 και από τότε έχει αγωνιστεί σε όλα τα τμήματα του συλλόγου, μέχρι και τη μετακίνησή του στην ΑΕΛ.
Ως Διοικούσα Επιτροπή της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΛ θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την ολοκλήρωση της μεταγραφής στους κ.κ. Νίκο και Αντώνη Πάκα. Στόχος άλλωστε της ΑΕΛ είναι η αγαστή και αποτελεσματική και για τις δύο πλευρές συνεργασία με όλους τους συλλόγους του Νομού Λάρισας, κάτι που έχει αποδειχθεί και με τις σχέσεις με τον Κεραυνό Λάρισας. Στο πλαίσιο αυτό παραχωρήθηκαν με υποσχετική στον Κεραυνό οι έφηβοι Νίκος Παπαϊωάννου, Δημήτρης Τζήμας και Δημήτρης Σταθάκος.
 
Από την μεριά του ο Δημήτρης Καρατάσιος ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΛ. για μένα είναι ένα μεγάλο βήμα αφού από το τοπικό πρωτάθλημα θα βρεθώ σε ομάδα εθνικής κατηγορίας. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να ανταπεξέλθω στις προσδοκίες και στα επαγγελματικά δεδομένα που απαιτούνται. Εύχομαι να είμαι υγιής εγώ και οι συμπαίκτες μου ώστε να πετύχουμε τους στόχους της ομάδας τη νέα χρονιά.»