Δεν διήρκεσε πολύ η συμπόρευση του Αβραάμ Παπαδόπουλου και των Ικάρων. Μία ημέρα μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΑΓΣΙ στο κλειστό της Μπάρας, ο Παπαδόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο της τρικαλινής ομάδας, Κώστα Σκρέτα.

«Επιδιώξαμε να δουλέψουμε πιο πολύ με συγκέντρωση και πειθαρχία, βάζοντας πάνω απ όλα την ομάδα, έτσι ώστε να οδηγηθεί με επιτυχία στον στόχο. Αυτό δεν καταφέραμε να το πετύχουμε, δεν καταφέραμε να δώσουμε αυτά τα στοιχεία στην ομάδα. Αντιλαμβανόμενος ότι δεν μπορώ να συμβάλλω σε αυτό, έχοντας διαφορετική νοοτροπία, διαφορετική προσέγγιση, φιλοσοφία και τρόπο λειτουργίας, παραιτούμαι από την θέση του προπονητή», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Παπαδόπουλος, ο οποίος αποχώρησε με ρεκόρ 3-2.

Θυμίζουμε ότι οι Ίκαροι άρχισαν τη χρονιά με τον Γρηγόρη Γιασσάρη, ο οποίος απομακρύνθηκε παρότι είχε απολογισμό 9-2 σε 11 αγώνες.

Η επιστολή παραίτησης του Αβραάμ Παπαδόπουλου:

«Πριν εναμησι μήνα συμφώνησα με τον κ. Κώστα Σκρέτα για να αναλάβω την θέση του προπονητή στους Ικάρους Τρικάλων και μαζί να εκπληρωσουμε τους πρωταγωνιστικούς στόχους που είχε θέσει η ομάδα.

Οι στόχοι μαζί με το πάθος του κ. Σκρέτα για την ομάδα ήταν οι λόγοι που με χαρά αποδέχτηκα την πρόταση.

Προσπάθησα εξ αρχής να λειτουργήσουμε σε πολλά θέματα διαφορετικά έτσι ώστε να ισχυροποιήσουμε την θέση μας σαν ομάδα και να ορίζουμε εμείς τις καταστάσεις διότι μόνο έτσι μπορείς να φτάσεις στον στόχο.

Επιδιώξαμε να δουλέψουμε πιο πολύ με συγκέντρωση και πειθαρχία, βάζοντας πάνω απ όλα την ομάδα, έτσι ώστε να οδηγηθεί με επιτυχία στον στόχο.

Αυτό δεν καταφέραμε να το πετύχουμε, δεν καταφέραμε να δώσουμε αυτά τα στοιχεία στην ομάδα.

Αντιλαμβανόμενος ότι δεν μπορώ να συμβάλλω σε αυτό, έχοντας διαφορετική νοοτροπία, διαφορετική προσέγγιση, φιλοσοφία και τρόπο λειτουργίας, παραιτούμαι από την θέση του προπονητή.

Εχω μάθει να μάχομαι και να δίνω κομμάτια του εαυτού μου για αυτό που πιστεύω και θέλω να κάνω και αυτά τα στοιχεία δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω, όσο και αν πιστεύω σε κάποιους ανθρώπους.

Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα, στους παίκτες και να είναι υγιείς όλοι στις μέρες που ζούμε.

Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση της ομάδας, τους φίλους της, τους συνεργάτες. Ιδιαίτερα θα σταθώ στον κ. Σκρέτα ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που είναι εκεί συνέχεια για όλους, δίπλα σε όλους προσπαθώντας για το καλύτερο καθώς και στον Γιώργο Μήτσα, γυμναστή και άμεσο συνεργάτη μου το οποίο και ευχαριστώ για την πολύτιμη προσφορά του. Είναι ένας άνθρωπος που αποτελεί κεφάλαιο για την ομάδα και τον αθλητισμό των Τρικάλων. Είναι δύο άνθρωποι που μοιράστηκαν το πάθος, τις αγωνίες και τις προσδοκίες μου για την ομάδα».

Τι έγραψε ο Κώστας Σκρέτας:

«Στον χώρο του αθλητισμού ο κάθε παράγοντας συναντά και συνεργάζεται με ανθρώπους κάθε κουλτούρας και κάθε επιπέδου.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αποτελεί για εμένα ξεχωριστή περίπτωση. Ένας βαθιά καλλιεργημένος άνθρωπος ήρθε στους Ικάρους Τρικάλων για να προσφέρει τις πολύτιμες γνώσεις του. Δέθηκε με την προσπάθεια, με το όραμα της ομάδας και το έδειχνε κάθε μέρα. Αποχωρεί όχι απλά σαν φίλος αλλά… και κάτι παραπάνω.

Το ότι οι δρόμοι μας θα ξανασμίξουν στο μέλλον…. δεν αποτελεί από μέρους μου έναν τυπικό αποχαιρετισμό αλλά μια πραγματικότητα.

Αβραάμ, σε ευχαριστώ προσωπικά για ότι έκανες για την ομάδα, σε ευχαριστώ που σε γνώρισα και που συνεργάστηκα μαζί σου.

Θα ξαναβρεθούμε σύντομα…».

Πηγή: sportrikala.gr