
Ο Τρίτων το καλοκαίρι με μεγάλες μεταγραφές όπως αυτές του Μαυροκεφαλίδη, του Αντωνάκη και του Μελισσαράτου στους ψηλούς αλλά και του Δημάκου, Τσόχλα, Manojlovic στους κόντους έδειχνε ικανός όχι μόνο να διεκδικήσει την άνοδο αλλά και το πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά μπαίντοντας στην τελική ευθεία της σεζόν ο στόχος της απευθείας ανόδου έχει ήδη χαθεί, ενώ κι η δεύτερη θέση που δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα στο play-off αρχίζει να απομακρύνεται με την ομάδα του Ψυχικού και το Μεσολόγγι να φαίνονται ως οι ομάδες που έχουν το πάνω χέρι για να τερματίσουν πίσω από την σχεδόν βέβαιη πρωταθλήτρια Καρδίτσα.
Οι κακές επιθετικές επιδόσεις και το αρνητικό σερί εκτός του Στρέφη
Όπως προείπαμε η ομάδα των Σεπολίων ήταν φτιαγμένη για Πρωταθλητισμό, ενώ το ταλέντο της επιθετικά είναι πολύ μεγάλο και δεν δικαιολογεί επιδόσεις σαν αυτές που θα αναφέρουμε παρακάτω. Το σύνολο του Μιχελάκου αγνοεί το ροζ φύλλο αγώνα εκτός έδρας από τις 22/01/22 όταν και πέρασε δια περιπάτου από το Χαϊδάρι κόντρα στην ήδη υποβιβασμένη και χωρίς νίκη Δάφνη Δαφνίου. Έκτοτε έχει γνωρίσει πέντε ήττες απέναντι σε Μεσολόγγι, Αμύντα, Καρδίτσα, Καβάλα και Πανερυθραϊκό. Κοινός παρονομαστής των ανεπιτυχών αυτών αποτελεσμάτων ήταν η φτωχή επιθετική συγκομιδή σε όλους τους αγώνες. Συγκεκριμένα η καλύτερη επίδοση ήταν οι 75 πόντοι στην Καρδίτσα, την στιγμή που στα άλλα παιχνίδια έχει πέτυχει 63 στο Μεσολόγγι, 73 στον Υμηττό, 73 στην Καβάλα και 71 στην Ερυθραία. Άρα ο μέσος όρος των πόντων που πετυχαίνει ο Τρίτων στις αναμετρήσεις αυτές είναι μόλις 71 πόντοι, μια απόδοση πολύ χαμηλή.
Ο Τρίτων σε αυτά τα εκτός έδρας παιχνίδια έχει στα εντός παιδιάς μέσο όρο (32% τρίποντα και 50% δίποντα). Αναφορικά με την δημιουργία μοιράζει 15,6 ασίστ μέσο όρο την ώρα που υποπίπτει σε 12,6 λάθη, άρα όπως βλέπουμε το ratio τελικών πασών- λαθών δεν είναι το επιθυμητό και δικαιολογεί εν μέρει τον μέσο όρο των 71 πόντων. Το κύριο πρόβλημα του Τρίτωνα εντοπίζεται στο μπροστά μέρος του παρκέ αλλά κι αμυντικά χωλαίνει σε αυτές τις αναμετρήσεις με τους 79, 5 πόντους που δέχεται. Γενικότερα η αθηναϊκή ομάδα έχει υποστεί τις επτά από τις οκτώ ήττες μακριά από το “σπίτι της”, αλλά αυτό που προβληματίζει ξεκάθαρα είναι η εικόνα της ομάδας στα τελευταία ματς. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις αναμετρήσεις με Ψυχικό κι Ελευθερούπολη που ηττήθηκε είχε πολύ καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, χάνοντας στο νήμα (79-78 στην πόλη του νομού Καβάλας και 95-94 στο Ψυχικό μετά από δύο παρατάσεις).
Ο Τρίτων εκτός έδρας τους τελευταίους μήνες έχει επιδόσεις που δεν συνάδουν με το αστείρευτο ταλέντό του για την κατηγορία, αλλά στο κλειστό στου Στρέφη η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική. Αν πάρουμε τις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις (Μαρούσι, Οίαξ, Ελευθερούπολη, Κόροιβος, Αγρίνιο) τότε θα δούμε ότι το συγκρότημα του Μιχελάκου σημειώνει μέσο όρο 94,8 πόντους (συμπεριλαμβανομένων και των 151 πόντων απέναντι στον Οίακα), την ώρα που δέχεται μόλις 60,8. Ο λόγος που η παραγωγικότητα βελτιώνεται πολύ εντός των τειχών είναι τα ανεβασμένα ποσοστά στα δίποντα (62%) και η καλύτερη αναλογία ασίστ λαθών (22,4/11,6).
Το contrast των στατιστικών του Τρίτωνα στα τελευταία εντός κι εκτός έδρας ματς αλλά και το γεγονός ότι καθ’όλη την διάρκεια του Πρωταθλήματος η αρμάδα του Μιχελάκου δείχνει στου Στρέφη καλύτερο πρόσωπο, καθίστά επιτακτική ανάγκη για την αθηναϊκή ομάδα να καταλάβει το πλεονέκτημα έδρας στα play-off. Για να το πετύχει αυτό πρέπει πιθανότατα να κάνει το απόλυτο στα εναπομείναντα ματς της κανονικής περιόδου (Παγκράτι, Φίλιππος (εκτός), Ψυχικό, Δάφνη Δαφνίου, Μαρούσι (εκτός)). Για να γίνει αυτό πρέπει να βελτιωθεί η εικόνα εκτός έδρας αλλά και να καμουφλαριστούν τόσο η αποχώρηση του Μαυροκεφαλίδη (πρώτο σκόρερ με 19,4 πόντους και 10,4 ριμπάουντ) όσο κι η απώλεια λόγω τραυματισμού του Τσόχλα (11,2 πόντοι (48% τρίποντο) και 4,5 ασίστ)