Τη μνήμη του άτυχου Άλκη, που δολοφονήθηκε στο βωμό της οπαδικής βίας πριν από μερικές ημέρες, θέλησε να τιμήσει η ομάδα του Φίλιππου Βέροιας στα προεόρτια της αναμέτρησης με τον ΓΣ Ελευθερούπολης το απόγευμα του Σαββάτου (5/2) στο πλαίσιο της κανονικής ροής της Α2 Ανδρών.

Η ομάδα της βόρειας Ελλάδας λοιπόν αποφάσισε να μοιράσει στους παίκτες της φανέλες με το όνομα και την ηλικία του 19χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του για να τις φορέσουν κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και να περάσουν το μήνυμα για το τέλος της βίας από κάθε πλευρά και πυξίδα στην ελληνική κοινωνία και τον κόσμο του αθλητισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ Βέροιας τιμάει τη μνήμη του ΑΛΚΗ.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλκη Καμπανού
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποφάσισε την τήρηση ενός λεπτού σιγής σε όλους τους αγώνες Εθνικών και Τοπικών πρωταθλημάτων που θα διεξαχθούν από την Παρασκευή 4/2 μέχρι και την Τετάρτη 9/2, σαν έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του αδικοχαμένου μόλις στα 19 του χρόνια Αλκη Καμπανού.

Η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής είναι από μόνη της ένα τραγικό γεγονός. Οταν αυτή προέρχεται από δολοφονική ενέργεια σε βάρος ενός νέου ανθρώπου, με τα κίνητρα του δράστη να είναι οπαδικά, τότε τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την οδύνη που προκαλείται.

Ο αθλητισμός πρεσβεύει τελείως διαφορετικά ήθη. Τα ευχολόγια δεν βοηθούν, όπως δυστυχώς έχει αποδειχθεί σε βάθος χρόνων, στην εξάλειψη του παραλογισμού της βίας στο όνομα του αθλητισμού. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σκέπασε τον Αλκη, ας είναι πάντα ζωντανή η μνήμη του και ας αποδειχθεί κάποτε εφικτό το τέλος αυτού του παραλογισμού»