Πριν από περίπου δύο μήνες, δηλαδή τέλη Μαρτίου, το τοπίο ήταν θολό όσον αφορά την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων και η πανδημία του Covid-19 βρισκόταν στο απόγειο της στην χώρα μας.

Το Basketblog.gr είχε απευθύνει τότε κάλεσμα σε προπονητές-παίκτες της Α2 να μιλήσουν για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, να στείλουν το μήνυμα τους στον κόσμο και να θίξουν σημαντικά μηνύματα όσον αφορά την επόμενη ημέρα.

Φυσικά, ο πάντα πρόθυμος και ευγενικός κόουτς του Φιλίππου Βέροιας, Δημήτρης Γκίμας είχε συμμετάσχει στο εγχείρημα του Basketblog παραθέτοντας το δικό του βίντεο με την δική του οπτική γωνία των πραγμάτων.

Κάτι λιγότερο από δύο μήνες μετά, ο Δημήτρης Γκίμας δεν βρίσκεται ανάμεσα μας, βρίσκεται στην γειτονιά των Αγγέλων από το ξημέρωμα του Σαββάτου, αφήνοντας πίσω του το σπουδαίο μπασκετικό έργο του στην Βέροια, στην Ημαθία αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να τιμήσουμε την μνήμη του αληθινού τζέντλεμαν, που άφησε την τελευταία του πνοή, είναι να αναδημοσιεύσουμε εκείνο το τρίλεπτο βίντεο που είχε συνδυαστεί μαζί με τα βίντεο των υπόλοιπων προπονητών.

«Η πίστη κινεί βουνά» και «Η ζωή κερδίζει τον θάνατο» είναι μόνο δύο από τις ατάκες του κόουτς Γκίμα σε εκείνο το βίντεο που σε κάνουν να ανατριχιάσεις όσες φορές και αν το δεις…

Έφυγες πολύ νωρίς κόουτς, δεν έζησες όσα καλοκαίρια μας είπες στο βίντεο…

Όμως, εκεί που πήγες βρήκες τους υπόλοιπους Αγγέλους…

R.I.P. Δημήτρη Γκίμα…