Το καλοκαίρι ο Γιάννης Διαμαντάκος εμπιστεύτηκε μία από τις θέσεις των ψηλών στον Ρένο Μπαλό. Ο 22χρονος PF/C παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει αγωνιστεί ήδη δύο φορές στην Α2 με τις φανέλες της Δάφνης Δαφνίου και του Ψυχικού, χωρίς να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές τις ομάδες. Ο παίκτης του Αγρινίου έκανε καλή σεζόν με την ομάδα του Παπάγου στην Β’ Εθνική την σεζόν 2018-19, ενώ και πέρυσι έπαιξε στον σύλλογο των Βορείων Πραστίων, καταγράφοντας μόλις δύο συμμετοχές, εξαιτίας της πανδημίας.

Οι δύο αναγνωριστικές σεζόν στην Α2 και το step-up στο Αγρίνιο

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως ο Μπαλός στις πρώτες δύο σεζόν στην Α2 είχε λίγο χρόνο συμμετοχής, κάτι που αποτυπώνοταν στα στατιστικά του, αφού με το Ψυχικό πριν τέσσσερα χρόνια είχε μέσο όρο μόλις 0,4 πόντους, ενώ πρόπερσι στην ομάδα του Χαϊδαρίου είχε τον φτωχό απολογισμό του ενός πόντου. Φέτος όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, αφού ο προπονητής του συγκροτήματος από την Αιτωλοακαρνανία τον πρόοριζε για πολλά αγωνιστικά λεπτά στην θέση τέσσερα, έχοντας ωστόσο κατά νου ότι μπορεί να προσφέρει και στην θέση 5. Μάλιστα ο άσος των Αγρινιωτών φέτος πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής ως center, εξαιτίας των τραυματισμών των Κόκκιου και Κουρουπάκη. Ο άλλοτε παίκτης της Δάφνης Δαφνίου είναι ένας versatile ψηλός, διότι μπορεί να ταιριάξει με οποιοδήποτε 4-5 του συνόλου των Πράσινων (Κουρουπάκης, Γκάτζιος, Κόκκιος), ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που συνέθεσε δίδυμο και με τον Μήτσου, ο οποίος αν και 3αρι αγωνιζόταν ως PF εξαιτίας των τραυματισμών στην frontline του ΑΟΑ.

Ο Μπαλός σε όποια θέση κι αν έχει αγωνιστεί, είναι το ίδιο αποτελεσματικός τόσο αμυντικά όσο κι επιθετικά. Τα νούμερα του επιθετικά έχουν βελτιωθεί κατακόρυφα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές του στο πρωτάθλημα, καθώς μετράει 8,9 πόντους σε 25 λεπτά συμμετοχής με 57,5% δίποντο. Μάλιστα ο 22χρονος ψηλός μπορεί να παίξει και με πλάτη, αλλά και με πρόσωπο. Επίσης μπορεί και να απειλήσει τόσο από μέση απόσταση όσο κι από μακριά άσχετα αν δεν το προτιμάει, κάτι που δείχνουν και τα λίγα σουτ που παίρνει έξω από την περίμετρο (2/14). Χαρακτηριστικό της επιθετικής συνεισφοράς του είναι το γεγονός ότι είναι διψήφιος στις επτά από τις είκοσι αναμετρήσεις που έχει λάβει μέρος, με κορυφαία του εμφάνιση να είναι αυτή κόντρα στο Μαρούσι με 21 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Αμυντικά ο Μπαλός είναι από τους πιο αξιόπιστους παίκτες του Γιάννη Διαμαντάκου, αφού είναι αθλητικός, σκληρός και γρήγορος. Για παράδειγμα ο PF/C έχει την ικανότητα να υπηρετήσει την άμυνα με αλλαγές πάρα πολύ αποτελεσματικά, αφού μπορεί να κυνηγήσει οποιονδήποτε κοντό παίκτη της κατηγορίας. Ακόμη παρά το γεγονός ότι είναι undersized σαν σέντερ (μια θέση που κλήθηκε να παίξει αρκετές φορές), εκείνος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα στο να αμυνθεί στο ποστ, λόγω της σκληράδας του. Τέλος ο διεθνής με τις μικρές Εθνικές Ομάδες έχει έφεση και στο ριμπάουντ, διότι μαζεύει μέσο όρο 5,3 σουπίδια, όντας δεύτερος σε αυτήν την κατηγορία (στην ομάδα του) πίσω μόνο από τον Κουρουπάκη.