Μία κίνηση που δεν βλέπεις συχνά σε γήπεδα μπάσκετ, έκανε ο Γιάννης Μπουρούσης στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης της Καρδίτσας με τον Πανερυθραϊκό για τη 18η αγωνιστική της Α2. Ένα σπάνιο fair play, που δείχνει πόσο μεγάλος παίκτης είναι ο σέντερ της Καρδίτσας.

Με περίπου 6,5 λεπτά να απομένουν για τη λήξη και την Καρδίτσα να προηγείται με 62-74, ο Μπουρούσης άπλωσε το πόδι του, προκειμένου να ανακόψει την πάσα του Γκαβασιάδη προς τον Καμπουρίδη, βρίσκοντας την μπάλα. Οι τρεις διαιτητές του αγώνα δεν είδαν όμως την παράβαση και δεν διέκοψαν το παιχνίδι, παρότι ο Μπουρούσης ύψωσε το χέρι του για αρκετά δευτερόλεπτα και δεν ακολούθησε καν την εξέλιξη της φάσης!

Εν τέλει χρεώθηκε με τεχνική ποινή ο πάγκος του Πανερυθραϊκού για διαμαρτυρία, ωστόσο ο έμπειρος σέντερ δεν άφησε την ομάδα του να εκμεταλλευτεί το “δώρο”. Πήγε στη γραμμή και έχασε εσκεμμένα την ελεύθερη βολή, με συνέπεια να δεχτεί το χειροκρότημα απ’ όλους τους θεατές! 

Στην κατοχή που ακολούθησε ο Μπουρούσης ευστόχησε σε εκτός ισορροπίας μακρινό σουτ, το οποίο έμοιαζε μάλιστα σαν να το έβαλε κατά λάθος!

Παρακολουθήστε τι συνέβη στην επίμαχη φάση: