Ο Οίαξ Ναυπλίου πανηγύρισε την άνοδο του στην Α2 πέρσι, κλείνοντας όμως τις υποχρεώσεις του με ήττα από τον Παπάγου. Μία ήττα που δεν κόστισε, καθώς το συγκρότημα του Χάρη Κουλουριώτη είχε εξασφαλίσει από την προηγούμενη αγωνιστική την πολυπόθητη άνοδο και κατέβηκε στην Αθήνα για… διακοπές την Κυριακή 19 Μαΐου του 2019.

Αναλυτικά η αναφορά-αφιέρωμα στην ιστοσελίδα της ομάδας του Ναυπλίου:

«Η ομάδα μας, ο Οίαξ Ναυπλίου,  πριν από ακριβώς ένα χρόνο πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον 1ο όμιλο της Β εθνικής και την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α2 εθνική κατηγορία.

Κυριακή 19 Μαΐου 2019 και ώρα 16.00 ξεκινούσε ο 30ος και τελευταίος αγώνας της σεζόν στο κλειστό του Παπάγου με την ομάδα μας να γνωρίζει την ήττα από τον ΑΣ Παπάγου με 106 -96 , που δεν είχε αντίκτυπο στην άνοδο,  η οποία είχε εξασφαλιστεί μια εβδομάδα νωρίτερα,  στον εντός έδρας αγώνα με την Κόρινθο.

Έτσι ύστερα από την ήττα της Δάφνης Δαφνίου από την ομάδα του ΚΑΟ Κορίνθου, έφτασε πανηγυρικά στο Ναύπλιο και σήκωσε το κύπελλο του πρωταθλητή σε μια γιορτή που στήθηκε στο λιμάνι της πόλης μας.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα θυμηθούμε στιγμές από την υποδοχή της ομάδας μας  στο λιμάνι του Ναυπλίου μετά την κατάκτηση του τίτλου.»