Το μέγεθος (2.13 μέτρα), ο σωματότυπος, η εμπειρία στις ΗΠΑ και η τρομερή του έφεση στην επαφή και την ορμή γενικότερα είναι μόνο μερικά από τα όπλα του Νίκου Οκεκουόγεν, ο οποίος έχει εξελιχθεί φέτος σε έναν από τους πλέον ασταμάτητους παίκτες της Α2 Ανδρών, όπου βγάζει… μάτια με τα χρώματα της Καβάλας, μιας εκ των κορυφαίων ομάδων της λίγκας.

Ωστόσο, όσο θηριώδης και αν είναι ο νεαρός PF/ Center, τα κατορθώματά του δε γίνεται να μη τραβήξουν την προσοχή των απανταχού κοινωνών του μπάσκετ, με τον ίδιο να διανύει ένα συγκλονιστικά καλό φεγγάρι τον τρέχοντα Φεβρουάριο, με τη μια του εμφάνιση να είναι καλύτερη από την άλλη.

Συγκεκριμένα, σε 4 ματς -ελέω προηγούμενων αναβολών που ανάγκασαν το πρόγραμμα του συλλόγου του να συμπιεστεί αρκετά- από τη 2η ημέρα του τρέχοντος μήνα, ο Οκεκουόγεν είναι ασταμάτητος με 58 πόντους (14.5 ανά βραδιά), 43 ριμπάουντ (11 ανά βραδιά) και 11 επιθετικά (3 ανά βραδιά) αλλά και 10 αθροιστικά κλεψίματα και τάπες (2.5 ανά βραδιά), την ίδια στιγμή που εκτελεί με 56% σε 39 δίποντα (22-39) αλλά και με 74% από τη γραμμή των βολών (14-19), όντας ουσιαστικά Κέρβερος σε κάθε μήκος και σημείο του παρκέ!
Μάλιστα, στο ίδιο διάστημα, αριθμεί και 3 double doubles (στο 75% των αγώνων του είναι «διπλός»), ενώ ο μέσος όρος του Ranking του έγκειται στο 28.

Πώς τα πήγαινε μέχρι τότε;
Σε 11 εμφανίσεις μετρούσε 8 πόντους και 5 ριμπάουντ ανά βραδιά, με το παρόν φορμάρισμά του να αποτελεί και το καλύτερο διάστημά του στη φετινή σεζόν -κάτι που μόνο να χαροποιεί μπορεί την Καβάλα!

Αναλυτικά οι φετινοί του μέσοι όροι:

10 πόντοι (55% εντός πεδιάς, 57% βολές), 7 ριμπάουντ (2 επιθετικά), 2 κλεψίματα + τάπες