Το ντέρμπι ανάμεσα σε Καρδίτσα και Τρίτωνα ξεχωρίζει από το σημερινό αγωνιστικό πρόγραμμα της 23ης στροφής της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

Σίγουρα οι δύο ομάδες δεν στηρίζονται μόνο στους Γιάννη Μπουρούση από τη μία και Λουκά Μαυροκεφαλίδη από την άλλη, αφού διαθέτουν στις τάξεις τους εξαιρετικούς παίκτες με εμπειρία και έχουν «χτιστεί» από το περασμένο καλοκαίρι με σκοπό να μπει ο πήχης των προσδοκιών σε υψηλό επίπεδο.

Η Καρδίτσα του Μπουρούση θα παλέψει για την 7η σερί νίκη του και παράλληλα δεν έχει ηττηθεί στο «κάστρο» της. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Μαυροκεφαλίδη μετράει 2 παιχνίδια λιγότερα και σήμερα θα παλέψει για το «2», προκειμένου να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρωτιάς, που χαρίζει απευθείας άνοδο στην ερχόμενη σεζόν της Basket League.

Όσον αφορά τώρα στους δύο μεγάλους παίκτες των σημερινών αντιπάλων, οι συστάσεις είναι περιττές και δεν χρειάζεται να γραφούν πολλά για την αγωνιστική αξία και την καριέρα που έχουν καταγράψει σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Συνυπήρξαν ως συμπαίκτες στον Ολυμπιακό, ενώ αμφότεροι έκαναν το ίδιο βήμα, ήτοι αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα της Κίνας και φέτος αποφάσισαν να βοηθήσουν ομάδες Α2, ο μεν Μπουρούσης για να δώσει ώθηση στην ομάδα της γενέτειράς του, ενώ ο δε Μαυροκεφαλίδης, για να συνεχίσει να απολαμβάνει αυτό που κάνει, χωρίς να τον ενδιαφέρει να είναι με το…ζόρι σε ομάδα Α1, απλά για να μην “ρίξει” το πρεστίζ και την υστεροφημία του.

Να θυμίσουμε ότι στο ντέρμπι του 1ου Γύρου στο κλειστό του Στρέφη, η Καρδίτσα επιβλήθηκε του Τρίτωνα με 93-89 και ο Μπουρούσης σημείωσε 20 πόντους, με τον «Λου» να σημειώνει 18.