Η Καβάλα ηττήθηκε εκτός έδρας απ’ την Ελευθερούπολη με 68-74 στο τοπικό ντέρμπι. Ωστόσο αυτό δεν ήταν που ενδιέφερε τόσο πολύ την ομάδα της Καβάλας.

 

Συγκεκριμένα, στην Καβάλα «βράζουν» με τη διαιτησία του σημερινού αγώνα, κάτι που αποτύπωσαν και με σχετική ανακοίνωσή τους. Όχι όμως απ’ τη συνολική διαιτησία, αλλά αποκλειστικά απ’ τον διαιτητή Ξενικάκη, αφού απ’ τους άλλους δύο διαιτητές (Μπακάλης, Δέλλας) έμειναν ευχαριστημένοι.

Στην ανακοίνωση αυτή ανέφεραν πως υπήρξαν αρκετές άδικες αποφάσεις του κύριου Ξενικάκη, ενώ θεωρούν επίσης πως στα τελευταία λεπτά οι αποφάσεις πάρθηκαν αποκλειστικά και μόνο απ’ τον συγκεκριμένο διαιτητή και δεν λάμβανε υπόψιν του τις απόψεις των άλλων δύο «αρχηγών» του αγώνα. Η ανακοίνωση της ομάδας «έκλεισε» δίνοντας συγχαρητήρια στην συντοπίτισσα Ελευθερούπολη, ενώ της ευχήθηκε, μάλιστα, καλή άνοδο στην 1η τη τάξει κατηγορία της χώρας.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Καβάλας:

 

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΑΒΑΛΑ 13-04-2022
Πίκρα οργή και απογοήτευση για το αγαπημένο μας άθλημα το Μπάσκετ μας γέμισε ο κ. ΞΕΝΙΚΑΚΗΣ με την διαιτησία του.
Ήταν τόσες πολλές και άδικες οι αποφάσεις που εξόργισαν όλους αθλητές, παράγοντες ,φιλάθλους της ομάδας.
Μάλιστα στα τελευταία κρίσιμα λεπτά με επιβλητικό τρόπο, δεν άφηνε κανένα περιθώριο στους δύο άλλους διαιτητές για των οποίων την διαιτησία δεν έχουμε κανένα παράπονο. Δεν είναι πρώτη φορά που χάνει αγώνα η Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ. Άλλωστε μας κέρδισε ο συντοπίτης Γ.Σ,ΕΛΠΟΛΗΣ που του ευχόμαστε καλή άνοδο στην Α1 Εθνική κατηγορία. Διαιτησίες σαν την σημερινή του κ. ΞΕΝΙΚΑΚΗ μας γεμίζουν με απορίες και προβληματισμούς, αν πραγματικά το φετινό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας είχε βρει τον ποιοτικό δρόμο που του αξίζει.
Γραφείο τύπου ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ».