Η Καρδίτσα “τρελαίνει κόσμο” μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, αφού βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης με ρεκόρ 17-1.

 

Φυσικά, αυτή η πορεία των Θεσσαλών δε θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη στο webradio της Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και, γι’ αυτόν το λόγο, καλεσμένος ήταν και ο πρόεδρος της ομάδας, Χρήστος Δεληγιάννης.

 

Ο “ισχυρός άνδρας” της Καρδίτσας αρχικά μίλησε για την εξέλιξη της ομάδας από τις ημέρες που βρισκόταν στη Γ’ Εθνική μέχρι και σήμερα που είναι πολύ κοντά στην άνοδο στη μεγάλη κατηγορία: «Η Καρδίτσα έχει μια συνεχόμενη πορεία με την ίδια διοίκηση. Η φετινή χρονιά έρχεται σαν αποτέλεσμα μιας πολύ σκληρής, μεθοδικής δουλειάς που έγινε διοικητικά, ενώ είχε και την τύχη να “αγκαλιαστεί” από την τοπική κοινωνία και όχι μόνο και να καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να κρατήσει σταθερές αξίες και να κάνει χρονιές πρωταθλητισμού από τη Γ’ Εθνική μέχρι και σήμερα, δηλαδή μέσα μια οχταετία ζήσαμε πολύ έντονες στιγμές. Είμαστε στην ευχάριστη θέση αυτή η προσπάθεια να στηρίζεται από πολύ κόσμο εδώ στην πόλη και να έχουμε φτιάξει ένα προφίλ ομάδας σαν αυτό το οποίο διεκδικούμε να έχουμε αν η ομάδα καταφέρει τον μεγάλο της στόχο. Είναι αλήθεια ότι η χρονιά φέτος τείνει να χαρακτηριστεί ως μαγική για ‘μας και είμαστε μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση που μας φέρνει πολύ κοντά στην Α1, κάτι που δεν το φανταζόμασταν μέχρι στιγμής».

 

Στη συνέχεια, αποκάλυψε τη “δυσκολία” που έχει το να “πείσουν” παίκτες όπως ο Μπουρούσης ή ο Βεργίνης να έρθουν σε έναν τέτοιο σύλλογο και να αγωνιστούν σε αυτό το επίπεδο: «Ο Γιάννης (σ.σ. Μπουρούσης) είναι πολλά χρόνια κοντά στην ομάδα, παρακολουθεί τις εξελίξεις και νομίζω ότι και ο ίδιος είδε ότι οι προθέσεις όλων εδώ ήταν πάρα πολύ αγνές και σοβαρές και πήρε μόνος του την απόφαση να έρθει και να προσφέρει ερασιτεχνικά σε αυτήν τη χρονιά, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε επικοινωνιακό. Όσον αφορά τα άλλα παιδιά, εμείς όλα αυτά τα χρόνια είχαμε διαμορφώσει ένα πολύ καλό όνομα στην Καρδίτσα και αυτό είναι που παίζει ρόλο στον παίκτη, η ασφάλεια και η σιγουριά ότι θα πάει σε μια ομάδα που θα του παρέχει αυτά που του υπόσχεται και θα έχει μια ήρεμη χρονιά όσον αφορά την βιωσιμότητά του».

 

Τέλος, αναφέρθηκε στην επιρροή που έχει η παρουσία του Γιάννη Μπουρούση στην ομάδα της Καρδίτσας, τόσο εντός παρκέ, όσο και εκτός: «Η επιρροή του Γιάννη είναι πολύ μεγάλη και στην ομάδα και στον κόσμο της Καρδίτσας και σε όλη την κατηγορία. Το να μπαίνει στη διαδικασία να ανεβοκατεβαίνει Αθήνα-Καρδίτσα είναι πολύ μεγάλο και δεν το κάνουν πολλοί. Αυτό όμως που με λυπεί είναι ότι πέφτουμε στη συγκυρία του κορονοϊού, που αν δεν συνέβαινε αυτό η Καρδίτσα θα ζούσε πολύ μεγάλες στιγμές και θα τις ευχαριστιόμασταν όλοι στο έπακρον».