Η αυλαία στην κανονική περίοδο έπεσε για 13 από τις 15 ομάδες στην Α2 -εκκρεμεί η αναμέτρηση της Καρδίτσας με τη Δάφνη Δαφνίου, που θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο (14/5). Μία κανονική περίοδος που ολοκληρώθηκε με μία αγωνιστική (την 30ή), η οποία περιείχε τρία ιστορικά στατιστικά στοιχεία.

Ας τα δούμε ένα προς ένα…

  1. Το Μαρούσι βάλθηκε να καταρρίψει το δικό του ρεκόρ σε τρίποντα (εύστοχα και προσπάθειες) για την Α2. Δεν μπόρεσε πάντως. Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν 23/60 τρίποντα στο Ναύπλιο, ισοφαρίζοντας εν τέλει τη 2η καλύτερη επίδοση για εύστοχα. Οι 60 προσπάθειες αποτελούν και αυτές τη 2η καλύτερη φετινή επίδοση και συνολικά την 3η στην κατηγορία. Το Μαρούσι είχε 30/68 τρίποντα στο παιχνίδι με τη Δάφνη Δαφνίου πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.
  2. Φετινό ρεκόρ αποτελούν πάντως οι 50 ασίστ (για 54 καλάθια) που μοίρασε το Μαρούσι, σε μία αγωνιστική που άλλη μία ομάδα (ο Χαρίλαος Τρικούπης) έφτασε τις 40, έχοντας σημειώσει μάλιστα 39 καλάθια! Η ομάδα του Μεσολογγίου σκόραρε σε 45 κατοχές συνολικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι και μόνο 6 δεν συνοδεύτηκαν από ασίστ.
  3. Με ασίστ έχει σχέση και το τελευταίο… τρελό στατιστικό της αγωνιστικής. Ο Αμύντας μοίρασε 38 τελικές πάσες απέναντι στο Αγρίνιο. Η είδηση πάντως είναι ότι έκανε μόνο ένα λάθος! Μία πρωτοφανής αναλογία ασίστ/λαθών για την Α2 -και όχι μόνο.