Η αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών συνεχίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης (13/3) με δύο εξ αναβολής αναμετρήσεις για την 22η στροφή -με τους Χαρίλαο Τρικούπη να υπερασπίζονται επάξια την έδρα τους στα ντέρμπι με Καβάλα και Ψυχικό και να συνεχίζουν τη δική τους μάχη για την ένταξή τους στην πρώτη πεντάδα.
Ωστόσο, μια νίκη -όσο σημαντική και αν είναι- δεν είναι πάντοτε όμορφη και μακιγιαρισμένη με θέαμα και ουσία, με τις 4 αρμάδες που πάτησαν απόψε παρκέ να τα… σπάνε από κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ παρά την δίχως πάσα αμφισβήτηση ποιότητά τους…

Συγκεκριμένα, στα δύο ματς μπήκαν αθροιστικά 270 πόντοι, ήτοι 135 ανά παιχνίδι, με την κάθε ομάδα να ευθύνεται για έναν πενιχρό μέσο όρο της τάξης των 67.5 πόντων -κάτι που φυσικά δεν έχει την παραμικρή σχέση με το σύνηθές τους στη λίγκα.
Ουσιαστικά, κάθε μια εξ αυτών γνώρισε τεράστια πτώση σε σχέση με τους μέσους όρους κατά την τρέχουσα σεζόν επιθετικά, με το Ψυχικό να βιώνει τη μεγαλύτερη από αυτές αφού από τους 82 που σκοράρει ανά βραδιά κατρακύλησε στους μόλις 62 στο Μεσολόγγι!

Αναλυτικά οι επιδόσεις τους (μέσοι όροι – σήμερα):

ΓΣΕ: 82 πόντοι (3η καλύτερη επίδοση) -> 74 (-8)
Ψυχικό: 82 πόντοι (4η καλύτερη επίδοση) -> 62 (-20)
Καβάλα: 75 πόντοι (9η καλύτερη επίδοση) -> 68 (-7)
Χαρίλαος Τρικούπης: 79 πόντοι (7η καλύτερη επίδοση) -> 66 (-13)

Ωστόσο, το χειρότερο σημείο των εν λόγω αναμετρήσεων δεν ήταν άλλο από την -πρωτοφανή για το επίπεδό τους- αστοχία, με τους 4 αντιπάλους να εκτελούν μόλις με 41% στα δίποντα και με 28% από την περίμετρο.
Και αν δεν σας φαίνονται τόσο παράλογες επιδόσεις, αρκεί να τις συγκρίνει κανείς με τους μέσους όρους τους για να διαπιστώσει πως έπεσαν σε αυτά τα πενιχρά νούμερα από το 55% στα δίποντα (-14%) και από το 35% στα τρίποντα…

Αναλυτικά οι επιδόσεις τους στα δίποντα (μέσοι όροι – σήμερα):

Ψυχικό: 58% -> 47%
Χαρίλαος Τρικούπης: 55% -> 42%
ΓΣΕ: 55% -> 38%
Καβάλα: 50% -> 35%

Αναλυτικά οι επιδόσεις τους στα τρίποντα (μέσοι όροι – σήμερα):

ΓΣΕ: 38% (καλύτερη επίδοση) -> 36%
Ψυχικό: 36% (3η καλύτερη επίδοση) -> 19%
Χαρίλαος Τρικούπης: 32% (8η καλύτερη επίδοση) -> 25%
Καβάλα: 32% (9η καλύτερη επίδοση) -> 33%

Άλλα ομαδικά στοιχεία που ξεχώρισαν:

*Το Ψυχικό για άλλη μια φορά εκτέλεσε περισσότερα τρίποντα από δίποντα. Συγκεκριμένα, μέτρησε 36 σουτ από μακρινή απόσταση και 32 μέσα από την περίμετρο -με 25 εξ αυτών να λαμβάνουν χώρα μάλιστα στην ρακέτα (52% ευστοχία εκεί).

Το περίεργο;
Ήταν τραγικά άστοχο από το τρίποντο με μόλις 19% αποτελεσματικότητας -επίδοση που αποτελεί και τη χειρότερη της φετινής χρονιάς μετά το 21% σε 25 τέτοια σουτ κόντρα στον Αμύντα αλλά και το 21% σε 29 τέτοια σουτ κόντρα στην Καβάλα.

Ελευθερούπολη έκανε το απόλυτο 12/12 στο γήπεδό της και έπιασε την Καρδίτσα στην κορυφή της λίστα με τα καλύτερα εντός έδρας ρεκόρ της φετινής σεζόν -ενώ παράλληλα επέκτεινε το αήττητο ρεκόρ στο «σπίτι» της στις 291 ημέρες.

Ταυτόχρονα δε, έφτασε στις 3 νίκες σε ισάριθμα ματς στο τοπικό ντέρμπι με την Καβάλα.