Με επίσημη τοποθέτηση της η ομάδα του ΑΣ Κώων Ιπποκράτης ανακοίνωσε την λήξη της συνεργασίας της (πριν καλά, καλά ξεκινήσει αυτή) με τον Θανάση Παπαχατζή. Ο Έλληνας προπονητής είχε ανακοινωθεί από την ομάδα της Κω στις 11 Ιουλίου. Παρόλα αυτά ο ‘’γάμος’’ μεταξύ των δύο πλευρών δεν ευδοκίμησε λόγω διαφορετικής φιλοσοφίας και έτσι ο Παπαχατζής δεν θα έχει την ευκαιρία να καθοδηγήσει την ομάδα στην παρθενική της χρονιά στην Α2 Εθνική κατηγορία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:
‘’Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον Θανάση Παπαχατζή για τις συζητήσεις που είχαμε μαζί του το τελευταίο διάστημα με θέμα αρχικά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας μας από τον έμπειρο προπονητή και εν συνεχεία την στελέχωση του ρόστερ για τη σεζόν 2018-19.
Εν τέλει αποδείχθηκε πως υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές αναφορικά με την φιλοσοφία πάνω στην οποία θέλουμε και μπορούμε να πορευτούμε στην «παρθενική» χρονιά της ομάδας μας στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για όλα τον Θανάση Παπαχατζή και να του ευχηθούμε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του.’’